Više

  Dopredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović u radnoj posjeti Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Dopredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović sa suradnicima danas ( 13.02.) u jednodnevnoj je radnoj posjeti Županiji Posavskoj. Najprije je upriličila posjetu sjedištu izvršne vlasti Županije Posavske, Vladi Županije Posavske u Orašju,  gdje je razgovarala sa predsjednikom Vlade Županije Posavske Marijanom Klaićem sa suradnicima.

  – Razgovarali smo na aktualne teme iz rada Vlade Županije Posavske, o projektima koje realiziramo i što smatramo prioritetima rada Vlade Županije Posavske, te kakve planove imamo za ovu godinu, kazao je na kraju sastanka predsjednik Klaić.

  Nakon Vlade ŽP, dopredsjednica F BiH Mahmutbegović posjetila je u Domaljevcu i sjedište zakonodavne vlasti – Skupštinu ŽP. Nakon sastanka kojeg je imala sa predsjednikom Skupštine Županije Posavske Josom Markovićem i dopredsjednikom Skupštine Tahirom Redžepovićem, u izjavi za medije dopredsjednica F BiH je izjavila:

  -Htjeli smo najprije da se informiramo o stanju u Posavskom kantonu, kako funkcionira, koji su problemi te planovi, kako bi vidjeli koje su potrebe ovoga područja. Ovakva je komunikacija kabineta dopredsjednice F BiH  i Vlade ŽP potrebna kako bi vidjeli što mi možemo učiniti za ovo područje.  Također, ovo je ovo je značajna posjeta jer sam ranije prema Domu naroda uputila inicijativu koja je proslijeđena Skupštinama određenih kantona gdje postoji kantonalna neusklađenost sa Ustanovom F BiH po pitanju konstitutivnosti sva tri naroda, i po pitanju službenih jezika BiH. Došla sam vidjeti u kojoj je fazi ta inicijativa usklađivanja Ustava kantona sa Ustavom FBiH, izjavila je dopredsjednica FBiH Mahmutbegović.

  Predsjednik Skupštine ŽP Joso Marković u ime Skupštine zahvalio se dopredsjednici F BiH Mahmutbegović na posjeti posavskom području.-Predsjednicu smo informirali o stanju u Županiji Posavskoj, osobito oko usklađivanja Ustava Županije Posavske sa Ustavom F BiH. Vjerujem da ćemo u ovoj godini završiti izmjene Ustava ŽP , odnosno uskladiti sa Ustavom F BiH, što očekujemo i na području drugih županija do kraja godine, kada očekujemo da bi BiH trebala dobiti kandidacijski status ulaska u Europsku Uniju, izjavio je predsjednik Skupštine Marković.

  Nakon Skupštine dopredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović posjetila je Županijsku bolnicu u Orašju. Na sastanku sa ravnateljicom bolnice dr. Ružicom Vukić bilo je riječi o aktualnim temama iz oblasti zdravstvenog sektora.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti