Više

  Edukacija poljoprivrednih proizvođača u Orašju i Odžaku

  Najčitanije

  U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u Orašju i Odžaku organizirana je edukacija poljoprivrednih proizvođača na temu osnovi registracije obrta i privrednih društava  u Federaciji BiH kao i osnovne karakteristike vođenja poslovnih knjiga za obrt i privredna društva. Edukacija je obavljena uz pomoć edukatora iz privrednog društva BSG Fincons d.o.o Sarajevo.

  Prije početka predavanja, Manda Oršolić, pomoćnica ministra u Sektoru za poljoprivredu u Orašju je pozdravila nazočne poljoprivredne proizvođače dok je Mato Brkić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uputio prigodne riječi uz održavanje skupa u Odžaku. Poljoprivrednici su upoznali sa osnovnim  uvjetima koje moraju ispunjavati da bi ostvarili pravo na  isplatu novčanih potpora za poljoprivrednu proizvodnju u 2016. godini, a koja se odnosi i na obavezu osnivanja poljoprivrednog obrta ukoliko poljoprivredni proizvođač odnosno fizička osoba ostvaruje pravo na potporu veću od 6.000 KM. Edukatori su pojasnili zakonske procedure i postupke otvaranja obrta i privrednih društava u F BiH i osnovama za vođenje poslovnih knjiga za obrt i privredna društva. Nakon završenog predavanja, poljoprivredni proizvođači su postavili niz pitanja koja su se odnosila na sve nejasnoće vezane za navedenu temu. Po završetku tog prvog ciklusa predavanja data je mogućnost zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima da se prijave za daljnju edukaciju u smislu obuke za vođenje poslovnih knjiga na vlastitom gospodarstvu, a koje će snositi resorno Ministarstvo.

  -Ovo je jedan od niza aktivnosti koje ovo Ministarstvo već godinama radi prateći zakonsku regulativu odnosno nametnute obveze od strane Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva prema našim poljoprivrednim proizvođačima i organiziranjem jedne ovakove edukacije nastojimo smanjiti knjigovodstvene troškove poradi vođenja poslovnih knjiga za otvaranje obrta u poljoprivredi ukoliko se za isto odluče naši poljoprivredni proizvođači, ističe pomoćnica ministra Manda Oršolić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti