Više

  Farmer portal za poljoprivrednike

  Najčitanije

  Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je izradilo i pokrenulo Farmer portal (www.farmerportal.ba), najsuvremenije informatičko rješenje namijenjeno poljoprivrednicima za pomoć u ostvarivanju prava na novčane poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju.
  Farmer portal na jednom mjestu nudi uputstva i sve relevantne propise, a registriranim poljoprivrednicima omogućava pristup vlastitim podacima iz Registra poljoprivrednih gazdinstava, uvid u vrste podrški za koje mogu aplicirati na osnovu poljoprivrednih resursa prijavljenih za tu godinu, preuzimanje već popunjenih obrazaca prijave proizvodnje i zahtjeva, kao i pregled i praćenje statusa podnesenih zahtjeva za novčane podrške.
  Zahvaljujući ovom modernom rješenju web portala svaki registrirani poljoprivrednik može vidjeti na koje poticaje ostvaruje pravo. Također, poljoprivrednici mogu izravno elektronski preuzimati obrasce za prijavu na poticaje i prijavu proizvodnje, što im olakšava proces apliciranja. Značaj ovog sistema je da je mogućnost ljudskih grešaka svedena na minimum.Na Farmer portalu poljoprivrednici će dobivati relevantne i pouzdane informacije, a portal olakšava posao i službenicima koji ostvaruju direktni i prvi kontakt sa poljoprivrednicima.
  Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je u proteklim godinama kompletiralo Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata. Prošlogodišnjim uvođenjem softvera za plaćanja Registar je povezan na općinskom nivou sa obradom zahtjeva u resornim županijskim ministarstvima, zavodima i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, sve do isplate putem trezorske aplikacije Federalnog ministarstva financija. Ovo suvremeno informatičko rješenje obuhvaća kompletan proces prijave, apliciranja, obrade i isplate novčanih podrški u poljoprivredi uz punu transparentnost kompletnog procesa kroz Farmer portal.

   

   

   

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti