Više

  Federalne mjere poticanja poljoprivredne proizvodnje

  Najčitanije

  Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izradilo je informativne letke o pojedinačnim mjerama Programa poticaja i o Projektu razvoja ruralne konkurentski s ciljem da što više informira poljoprivrednike i da ohrabri nove poljoprivrednike s informacijama o mogućnostima ulaganja u sektoru poljoprivredne i prehrambene industrije.
  U sklopu podrške investicija u suradnji s Razvojnom bankom Federacije BiH, putem kreditne linije, Ministarstvo sudjeluje s 25% grant sredstava koliko iznose i vlastita sredstava korisnika, dok Razvojna banka izdvaja 50% sredstava.
  U okviru podrške investicijama u poljoprivredi i prehrani, poljoprivrednici mogu ostvariti podršku bespovratnih novčanih sredstava do 25% prihvatljivih troškova investicije, a dodatni iznos novčane podrške se uvećava za žene u poljoprivredi i mlade do 40 godina. Radi ublažavanja posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, ovo Ministarstvo izdvojilo je dodatnih 9,5 milijuna maraka za poticaje pokretanja proizvodnje, jesenske ili proljetne sjetve odnosno jedan poljoprivrednik može ostvariti i do 1.000,00 KM poticaja.
  U sklopu Programa razvoja ruralne konkurentnosti područje Županije Posavske, uvršteno je u klaster Sjeveroistočne Bosne, a to znači da se pogodnosti mogu ostvariti u sadnji krastavaca – kornišona, izvijestili su iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

  Detaljne informacije možete preuzeti ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti