Više

  Izaslanstvo manifestacije „Dani Tolise“ u Vladi ŽP

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić je primio izaslanstvo Organizacijskog odbora manifestacije „Dani Tolise“ predvođeno predsjednikom Danielom Dominkovićem. U razgovorima je sudjelovala i resorna ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić. Povod sastanka i razgovora bila je 15. po redu manifestacija „Dani Tolise“.

  -Predsjedniku županijske Vlade predstavili smo Program i sadržaje ove već, tradicionalne manifestacije koju će otvoriti visoki pokrovitelj predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, a očekujemo dolazak visokih dužnosnika, osoba iz javnoga života, kao i mještana i posjetitelja u skladu s epidemiološkom situacijom. Uveli smo i neke nove sadržaje, te je trajanje manifestacije produženo na šest dana, kazao je Dominković u ime organizatora Zaklade Terra Tolis.

  Ususret manifestaciji 6. lipnja na rijeci Savi održat će se regata kajacima, kanuima i SUP- daskama od Domaljevca do Tolise. Dani Tolise počinju 8. lipnja i trajat će do 13. lipnja. Od sadržaja manifestacije izdvajamo dodjelu književne nagrade fra Martin Nedić, smotru folklora, promociju knjige Zvonka Benkovića „Pričam ti priču“ Izbor iz usmene književnosti toliškoga kraja. Tradicija postaje i sadržaj „Igrarijade“ koja promovira stare sportove u Posavini. U realizaciji Centra za kulturu i KUD kralj Tomislav je kazališna predstava „Ambrina gostiona“, a održat će se i odbojkaški i šahovski turnir, te biciklijada, „Ethno Plugged In“ festival i izbor najbolje pogače.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti