Više

  Izaslanstvo manifestacije „Dani Tolise“ u Vladi ŽP

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić danas je primio izaslanstvo Organizacijskog odbora manifestacije „Dani Tolise“ predvođeno predsjednikom Danielom Dominkovićem. U razgovorima je sudjelovala i resorna ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa Ana Andrić. Povod sastanka i razgovora bila je 13. po redu manifestacija „Dani Tolise“.

  -Predsjedniku županijske Vlade predstavili smo Program i sadržaje ove već, tradicionalne manifestacije koju će otvoriti visoki pokrovitelj predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, bit će nazočna i ministrica Federalnog ministarstva kulture i sporta Zora Dujmović, a očekujemo i veliki broj visokih dužnosnika i osoba iz javnoga života, kao i veliki broj mještana i posjetitelja, kazao je Domnković u ime organizatora Zaklade Terra Tolis.

  Dani Tolise počinju 29. svibnja i trajat će pet dana, do 2. lipnja. Od sadržaja manifestacije izdvajamo dodjelu književne nagrade fra Martin Nedić, smotru folklora, promociju knjige Mate Nedića „Redovnik riječi, monografiju fra Martina Nedića“. Tradicija postaje i sadržaj „Igrarijade“ koja promovira stare sportove u Posavini. U realizaciji Centra za kulturu je kazališna predstava, a neće izostati ni sportski sadržaji u vidu odbojkaškog turnira u kojem će u Tolisi ugostiti odbojkaše „Mladosti“ Zagreb, „Murse“ Osijek i HOK Domaljevac.

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić istaknuo je vrijednost i važnost tradicionalnih manifestacijama kojima se čuva kulturna i povijesna baština posavskoga kraja, a jedna od njih su i „Dani Tolise“, te je rečeno tijekom sastanka kako neće izostati potpora Vlade Županije Posavske u pokroviteljstvu manifestacije.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti