Više

  Javni poziv za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2019. godini

  Najčitanije

  U okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), koji primarno financira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), raspisan je “Javni poziv za sudjelovanje u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje u 2019. godini”.

  Ovim javnim pozivom se pozivaju sva fizička lica i registrirani poljoprivredni obrti sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac da podnesu prijave za dodjelu podrške u okviru projekta LIR za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja tijekom 2019. godine.

  Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvata dodjelu genetski nemodificiranog sjemena soje (non-GMO) za pojedinačne parcele od min. 1 ha do max. 10 ha te osiguranu stručnu podršku za proizvodnju soje.

  Fizička lica i registrirani poljoprivredni obrti koji ispunjavaju uvjete mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju (koja je navedena u dokumentu javnog poziva koji se može preuzeti najkasnije do ponedjeljka, 4.3.2019. godine do 17:00 sati).

  Aplikacije se mogu dostaviti putem putem pošte ili direktno u UNDP ured u Sarajevu:

  UNDP BIH, Projekat LIR
  UN HOUSE
  Zmaja od Bosne bb
  71000 Sarajevo

  Sve prijave koje se dostavljaju direktno ili putem pošte moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „PROJEKAT LOKALNI INTEGRIRANI RAZVOJ – JAVNI POZIV ZA ZASNIVANJE I PROŠIRENJE PROIZVODNJE SOJE u 2019. GODINI“.

  Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail registry.ba@undp.org 

  Javni poziv

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti