Više

  Manifestacija „Ruke prijateljstva“ održana u Orašju

  Najčitanije

  U osnovnoj školi „Orašje“ održana je manifestacija „Ruke prijateljstva“ u kojoj, uz ovu školu, sudjeluju OŠ „Dragutin Tadijanović“ Vukovar i OŠ „Aleksa Šantić“ Vajska- Bođani iz Vojvodine koja zbog izbjegličke krize na granici RH i Srbije, nije stigla na ovogodišnji susret. Glazbeni program pripremili su učenici OŠ „Orašje“, a izložbu nesvakidašnjih ručnih radova učenik Ivan Dominković. Učenici su sudjelovali u pjesničkoj, radionici iz engleskog jezika i origami radionici, te su obišli galeriju Abonos u Ugljari, džamiju u Orašju i Franjevački samostan u Tolisi. Manifestaciju podupire Fondacija Fritz Henkel Stiftung iz Dieseldorfa.

  -Manifestacija potiče djecu na zajedničko druženje i zamišljena je da širi dobru volju te prenosi poruke prijateljstva, a kad to žele raditi djeca, onda tu ne postoje granice, ni rijeke, ni bilo što da ih spriječi, izjavio je v.d. ravnatelj OŠ „ Orašje“ Mato Vincetić.

  -Ideja je nastala prije tri godine, da se na tromeđi BiH – Hrvatska – Srbija „izgradi most“ i pruži prilika djeci da se bolje upoznaju i druže. S projektom se nastoji ići i korak dalje, te povezati ove tri škole s jednom iz Njemačke, pri čemu bi se omogućila i razmjena učenika i iskustava, a samim time i bolje svladavanje njemačkoga jezika, rekao je volonter Pavle Mrgan iz tvrtke Henkel.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti