Više

  Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske

  Najčitanije

  Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Vlade Županije Posavske je Programom rada za 2016. godinu predvidjelo šest novih programa od kojih su pet realizirali. Radi se o sljedećim programima:

   

   

  1. Dodjela nepovratnih sredstava kao potpora novoosnovanim obrtima;
  2. Subvencioniranje troškova prekvalifikacije, dokvalifikacije i specijalizacije;
  3. Sufinanciranje troškova uvođenja međunarodnih standarda i troškova recertifikacije standarda;
  4. Dodjela (refundacija) financijskih sredstava namijenjenih regresiranju kamata
  5. Sufinanciranje upošljavanjaneuposlenih osoba sa prvim i drugim stupnjem Bolonjskog sustava školovanja, odnosno neuposlenih osoba sa višom i visokom stručnom spremom;

  -Mjera dodjele nepovratnih sredstava za potporu novoosnovanim obrtima se pokazala dobra i potvrdila  je da u našoj županiji ima još jako puno prostora za unapređivanje obrta a broj od 55 novoosnovanih obrta ove godine u Županiji Posavskoj to potvrđuje. I ostala četiri programa  značajna su potpora gospodarstvenicima. Do konca godine ostalo je da realiziramo još jedan program (Financijska potpora poduzetništvu i obrtu putem sufinanciranja nabavke osnovnih sredstava). S tim programom zaokružujemo jednu cjelinu od samog pomaganja pri otvaranju, upošljavanja, uvođenja standarda u proizvodnji i upošljavanja djelatnika sa određenim strukama koje su potrebne na tržištu rada, izjavio je ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi Županije Posavske Darko Kasap.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti