Više

  Nakon više od 20 godina Vlada ŽP potpisala Kolektivne ugovore sa Sindikatima zdravstva

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju danas ( 22.12.) potpisani su Granski kolektivni ugovori između Vlade Županije Posavske i predstavnika sindikata zdravstva (Granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologije na teritoriji Županije Posavske i Granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriji Županije Posavske). Potpise na ugovore stavili su u ime Vlade ŽP predsjednik Vlade Marijan Klaić, u ime sindikata, predsjednici dva sindikata dr. Branislav Milić i Andrej Radman.
  Nakon čina potpisivanja Granskih kolektivnih ugovora potpisnici su u izjavi za medije izrazili obostrano zadovoljstvo.

  -U ime Vlade Županije Posavske želim izraziti zadovoljstvo što smo okončali jedan dugotrajan proces pregovaranja prije svega na korist pacijenata, građana Županije Posavske kojima je neophodna zdravstvena zaštita. Želim da ovaj čin potpisivanja Kolektivnih ugovora bude uvod u dobru suradnju, te dobra osnova i za buduće pregovore koji će uslijediti za godinu dana. Nadam se da će potpisivanje ugovora također doprinijeti boljoj organizaciji i povećanoj odgovornosti unutar svih zdravstvenih ustanova, prvenstveno da bi pacijenti bili zadovoljni. Nadam se da će te reorganizacijom u vašim ustanovama stvoriti dodatne uvjete za povećanje plaća. Mi smo iz Vlade Županije Posavske pokazali maksimalno razumijevanje za zahtjeve zdravstvenih djelatnika, a na vama je da tražite modele unutar vaših ustanova tamo gdje imate prostora, izjavio je premijer Klaić.
  – U ime Sindikata medicine i stomatologije Županije Posavske jako smo zahvalni na strpljivosti i razumijevanju naših problema, osobito od strane predsjednika Vlade ŽP, bez kojeg ovo zacijelo ne bi bilo riješeno. Siguran sam da je ovo jedan veliki korak za naše zdravstvo, izjavio je dr. Branislav Milić.

  -Zahvaljujemo se na potpisivanju Kolektivnog ugovora koji je za nas povijesni čin i povijesni dan kada smo ga potpisali. Treba znati da u proteklih više od dvadeset godina zdravstvo nije imalo potpisan Kolektivni ugovor, pa je tim veće naše zadovoljstvo, kazao je Andrej Radman.

  U ime Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike Zvonko Marković, pomoćnik ministra također je bio nazočan svečanom činu potpisivanja Kolektivnih ugovora. – Ministarstvo je imalo aktivnu ulogu u cijelom pregovaračkom procesu, od izrade ugovora do njegovog konačnog potpisivanja. Završni dio u svemu ovome je davanje suglasnosti od strane Vlade Županije Posavske i potpisivanje Kolektivnih ugovora od strane predsjednika Vlade Županije Posavske i predsjednika obadva sindikata zdravstva u ŽP. Nakon potpisanih (zaključenih) kolektivnih ugovora upravna tijela ustanova Ž.P. dužna su donijeti nove Pravilnike o radu, izjavio je Marković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti