Više

  Obavijest o početku drugog polugodišta

  Najčitanije

  Kao odgovor na moguće epidemiološke scenarije, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske razradilo je tri modela organizacije nastave koji osiguravaju ravnotežu između prava na obrazovanje i zdravstvenu zaštitu djeteta/učenika uz poštivanje mjere držanja socijalne distance između učenika, učitelja/nastavnika i ostalih osoba u školi.

  Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta svakodnevno vodi evidenciju o slučajevima infekcije COVID-19 kod učenika, nastavnika i ostalog osoblja u školi te nastoji pravovremeno reagirati na sve pojave zaraze.

  S obzirom da se značajno povećava broj zaraženih Korona virusom SARS-COV-2 (COVID-19) u Županiji Posavskoj, Ministarstvo je donijelo novi Kalendar i produžilo zimski raspust za učenike osnovne škole, a za učenike srednje škole organiziralo prelazak na III. model organizacije nastave, odnosno prelazak na nastavu na daljinu (online nastavu). Svi nastavnici u srednjim školama dužni su uspostaviti neki oblik elektroničke komunikacije s učenicima iz svog razrednog odjela kako bi im mogli svakoga dana prosljeđivati digitalne nastavne materijale te na taj način umanjiti negativne efekte nastave na daljinu.

  Modeli se tijekom nastavne godine mogu mijenjati i dopunjavati, što će značajno ovisiti od razvoja epidemiološke situacije u određenom vremenu, ali i od vrste obvezujućih epidemioloških mjera koje bude donosio Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti