Više

  Obavijest o završetku nastavne godine u školama Županije Posavske

  Najčitanije

  Učenici osnovnih i srednjih škola Županije Posavske, do kraja nastave prema važećem Kalendaru za školsku 2019./20. godinu, pratiti će nastavu na daljinu. Ovo je, u prvom redu odlučeno zbog sigurnosti djece, a i zbog činjenice da je Kalendarom planirani završetak nastave već 5. lipnja.
  Danas je završeno postavljanje novih nastavnih sadržaja na digitalnoj platformi SUM IT (skole.sum.ba), ali će učitelji i nastavnici i dalje održavati nastavu na daljinu i realizirati Nastavni plan i program do kraja nastave te komunicirati s učenicima i njihovim roditeljima različitim elektroničkim sredstvima. Prosvjetni djelatnici su se uspješno prilagodili načinu izvođenja nastave u digitalnom obliku, na vrijeme su dobili Naputak Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP o načinu praćenja i ocjenjivanja učenika i izvođenju zaključnih ocjena u nastavnim predmetima tijekom nastave na daljinu te je i Vlada Županije Posavske, na svojoj današnjoj sjednici, donijela Odluku o priznavanju nastave na daljinu u svim osnovnim i srednjim školama kao redovno izvođenu nastavu. Konačne Instrukcije o završetku nastavne 2019./20. godine, Ministarstvo će školama u Županiji Posavskoj dostaviti u narednim danima.
  Prema Instrukciji Ministarstva o postupanju srednjih škola Županije Posavske za provedbu mature i završnog ispita, učenicima je omogućeno polaganje ispita u srednjim školama, koje su dužne osigurati odgovarajući školski prostor i primjenu svih epidemioloških mjera (dezinfekcija na ulazu, provjetravanje i dezinfekcija prostorija, socijalna distanca, zaštitne maske). Školskim Rasporedima polaganja mataura i završnih ispita utvrđeni su rokovi polaganja, koji će se u našim srednjim školama provesti u razdoblju od 25. svibnja do 16. lipnja. Prilikom utvrđivanja ispitnih rokova vodilo se računa i o terminima utvrđenim za polaganje državne mature u Republici Hrvatskoj, kako bi se našim učenicima, koji to žele, omogućio daljnji nastavak školovanja i u Republici Hrvatskoj.
  Za sve dodatne informacije o polaganju državne mature u Republici Hrvatskoj, učenicima su na raspolaganju školski koordinatori i ravnateljice srednjih škola, izvijestili su nas iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti