Više

  Obavijest Sveučilišta u Mostaru

  Najčitanije

  Senat Sveučilišta u Mostaru, obzirom na okolnosti, održao je 358. sjednicu online što je prvi put u povijesti Sveučilišta.

  Važno pitanje je bilo o načinu održavanju ispita te je Senat donio odluku o održavanju i organizaciji online ispita na fakultetima gdje je to moguće te će svaka ustrojbena jedinica u skladu s preporukama osmisliti optimalan model održavanja ispita obzirom na različitosti i specifičnosti fakulteta. Osim toga usvojena je informacija o otvaranju e-pošte s domenom sum.ba za sve studente Sveučilišta u Mostaru.

  Na sjednici je prihvaćena i izmjena sveučilišnog kalendara te će Sveučilište i fakulteti ostati otvoreni do 31. srpnja, nakon čega će uslijediti godišnji odmori te se ponovno nastavlja s radom 17. kolovoza 2020.

  Senat je razmatrao informaciju o aktivnosti SUM-a u vrijeme pandemije COVID-19 te je usvojio kronologiju aktivnosti kako bi ostale trajno zapisane. Donesena je odluka o upisu studenata u prvu godinu preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija akademske 2020./2021. godine te prijedlog odluke o visini školarina i upisnina za akademsku 2020./2021.

  Kada je riječ o provedbi izbora i reizbora u znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja na Sveučilištu u Mostaru, izabrana su dva redovita profesora, pet izvanrednih profesora, 15 docenata, osam viših asistenata te sedam asistenata, izvijestili iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti