Više

  Održana predavanja iz oblasti poljoprivrede

  Najčitanije

  Predavanja za poljoprivrednike iz Županije Posavske održana su jučer (10.09.) u općinskoj vijećnici općine Orašje. Predavači su bili profesor dr. Mihajlo Marković i dipl.ing agronomije Nihad Grcić, a u okviru projekta „Integrirana potpora raseljenim osobama i izbjeglicama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji“ kojeg na području Županije Posavske implementira CRS (Catholic Relief Services) u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske, te općinama Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac.

  Predstavnica CRS-a Gordana Radić, koja je predstavila projekt, istaknula je važnost održivog razvoja u sprečavanju odlaska stanovništva, te da perspektivnim kulturama poljoprivrednici imaju šansu za zaradu i pristojan život.

  U prvom predavanju prof.dr. Mihajlo Marković sa Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta u Banjoj Luci istaknuo je važnost analize tla i pravilne gnojidbe dok je u drugom predavanju dipl.ing.agronomije Nihad Grcić davao savjete o proizvodnji bijelog luka, stolne jagode i industrijske paprike te je odgovarao na pitanja sudionika. -Cilj nam je da animiramo što je veći broj poljoprivrednih proizvođača da uz suvremenu tehnologiju na malim površinama ostvare odgovarajući prinos, rekao je Nihad Grcić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti