Više

  Održana VI. izvanredna sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, predsjednika Skupštine Županije Posavske, danas (08.12.2020. g.) je održana je VI. izvanredna sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili: II. Izmjene i dopune Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu, Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o unutarnjim poslovima Županije Posavske i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o sudjelovanju osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite na prostoru Županije Posavske, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  Nakon skupštinskog zasjedanja u izjavi za medije predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić uz ostalo je kazao:
  -Imali smo izvanrednu sjednicu, sve tri točke su prošle relativno brzo i po prvi put bez pojedinačnih rasprava. U ovoj iznimno izazovnoj godini Vlada je na vrijeme donosila mjere i ponašala se izuzetno odgovorno. Dobro pripremljene II. izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu, ministrica financija Nada Ćulap je dodatno pojasnila, također su usvojene bez rasprave.
  Proračun se usmjerava prema prioritetima, uz ostalo prema gospodarstvu, zdravstvu, poljoprivredi i onima kojima je najpotrebnije zbog pandemije. U globalu smatram da je Vlada dobro i profesionalno radila svoj posao u ovoj teškoj godini te dobro osmislila Proračun. Uz potpore viših razina vlasti uspjet ćemo financijski doći do relativno dobrih rezultata kada je u pitanju Proračun za ovu godinu. Smatram da su sve potrebe korisnika Proračuna zadovoljene i da su ove druge izmjene i dopune osnovica za izradu Proračuna za 2021. godinu što će biti daleko bitnije i teže jer čeka nas godina sa puno nepoznanica.
  Do konca mjeseca će biti redovita sjednica sa znatno više točaka dnevnog reda i sa zakonima koji su u pripremi.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti