Više

  Održana X. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  DOMALJEVAC – Skupština Županije Posavske na X. sjednici, održanoj 18.07.2016.godine razmatrala je i usvojila Zakon o zadrugama i Zakon o prostornom uređenju i građenju Županije Posavske kao i Nacrt zakona o porodnim naknadama zaposlenim majkama koji je dobra osnova za izradu Prijedloga i po kojem će se obaviti Javna rasprava.

  Prijedlog odluke o prihvaćanju Sporazuma o osnivanju Zavoda za odgoj i obrazovanje nije dobio potrebitu većinu u oba Kluba naroda te će se temeljem Amandmana LXXX na Ustav Federacije BiH ovaj akt uputiti Ustavnom sudu Federacije BiH na vjerodostojno tumačenje i postupanje.

  Zastupnici Skupštine su primili k znanju Informaciju o Izvješću o radu Službe za upošljavanje za 2015. godinu, Informaciju o Programu rada Službe za upošljavanje za 2016. godinu, Informaciju o Izvješću o radu Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2015.godinu, Informaciju o Programu rada Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2016.godinu, Informaciju o Izvješću o radu Županijske uprave civilne zaštite za 2015. godinu, Informaciju o Programu rada Županijske uprave civilne zaštite za 2016. godinu, Informaciju o Programu rada  Zavoda za pružanje pravne pomoći za 2016. godinu i Informaciju o Programu rada Zavoda za javno zdravstvo za 2016. godinu.

  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli: Tomo Jurkić, Željko Josić, Anes Osmanović, Drago Zečević, Mirsad Ahmetović, Đuro Delić i Senad Ahmetović.

  Dana 15.07.2016. godine svoje sjednice su održali skupštinski odbori (Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo svoju XIII. Sjednicu i Odbor za gospodarsvo, financije i proračun svoju VIII. Sjednicu. Odbor za društvene djelatnosti zakazanu VIII. sjednicu nije održao zbog nedostatka kvoruma).

  Na dan zasjedanja Skupštine održane su dvije sjednice Kluba Bošnjaka kao i XIV. sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine Županije Posavske.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti