Više

  Održana XV. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 29.12.2020. godine, održana je XV. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili Proračun Županije Posavske za 2021. godinu, Zakon o izvršavanju Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu i Zakon o pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog zbrinjavanja kao i Nacrt zakona o pravobraniteljstvu. Zaključkom je prihvaćen Nacrt zakona kao dobra osnova za izradu Prijedloga zakona te dato zaduženje Vladi da po istom provede javnu raspravu u roku od 60 dana.
  Na istoj sjednici zastupnici su primili k znanju Informaciju o stanju javnog reda i mira i sigurnosti prometa na cestama na području Županije Posavske za 2019. godinu.
  Zastupnička pitanja postavili su zastupnici: Blaž Župarić, Dragan Guberac i Drago Zečević.
  Dana 28. 12. 2020. godine svoje XIII. sjednice su održali skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  Nakon skupštinskog zasjedanja u izjavi za medije predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić uz ostalo je kazao:
  -Danas smo održali 15. redovitu sjednicu gdje je glavna točka bila Proračun Županije Posavske i usvojen je u iznosu 44.500.000,00 KM. Došlo je do povećanja određenih stavki u grantovima. Svi korisnici koji su planirani od ranije našli su se u ovom Proračunu i vjerujem da će on biti i izvršen do konca godine, u slučaju eventualnog nastavka pandemije i stanja s covidom, postojati će mogućnost za rebalanse, ali vjerujem da plaće i ostale naknade neće biti dovedene u pitanje.
  Zakon o pomoći mladim obiteljima je jedan od najvažnijih zakona koji je donesen u ovoj godini i drago mi je da će stupiti na snagu već od sljedeće godine. Taj zakon je izuzetno važan za opstanak, za demografsku sliku i demografsku obnovu, a isto tako on će pomoći i razvoju gospodarstva na području Županije Posavske. Temeljito je pripreman, prošao je javnu raspravu i donesen je jednoglasno.
  Također bih istakao donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branitelja, jako važan zakon koji smo donijeli tijekom ove godine.
  Ono što mogu reći je da smo održali osam sjednica, donijeli 12 zakona, 48 drugih mjera, dva rebalansa proračuna i danas Proračun za sljedeću godinu i još niz odluka. Moramo biti zadovoljni s obzirom na vrijeme u kojem se nalazimo, a ono što želim istaknuti je da su svi materijali koji su došli od strane Vlade prošli kroz skupštinska zasjedanja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti