Više

  Održana XXIII. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 14. 12. 2021. godine, održana je XXIII. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili: Zakon o dopuni Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakon o izmjenama Zakona o osnovnom školstvu, Zakon o izmjenama Zakona o srednjem školstvu, Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad Zavodom zdravstvenog osiguranja Županije Posavske, Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad Zavodom za javno zdravstvo Županije Posavske i Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad Službom za upošljavanje Županije Posavske.
  Zastupnici su također usvojili Zaključak o Nacrtu Prostornog plana Županije Posavske za razdoblje 2019. – 2039. godine.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici Blaž Župarić, Drago Zečević i Senad Ahmetović.
  Dana 13. 12. 2021. godine svoje XXI. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  Nakon skupštinskog zasjedanja Blaž Župarić, predsjednik Skupštine Županije Posavske na press konferenciji u izjavi za medije je uz ostalo naglasio:
  -Na skupštinskom smo zasjedanju razmatrali važne izmjene određenih zakona. Dopuna Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dopunjuje se na način da se, uz ostalo, portali smatraju javnim prostorom i kao takvi, oni koji budu remetili javni prostor bit će bez iznimke sankcionirani. Smatram da se radi o iskoraku u odnosu na dosadašnja stanje, čak što više, naša je Županija među prvim regulirala tu oblast internetskih stranica, platformi i društvenih mreža. Zastupnici su skoro jednoglasno podržali ovakve dopune Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira što je dokaz da Vlada ide u jednom dobrom pravcu. Također su i zastupnici naglasili kako se treba osobito fokusirati na vršnjačko nasilje putem interneta, ali i na sankcioniranje svih koji preko interneta iz svoje udobne anonimnosti vrijeđaju ili siju mržnju.
  -Kad je u pitanju Prostorni plan Županije Posavske za razdoblje 2019.-2039., predsjednik Skupštine Župarić je kazao: Radi se doista o jednom strateškom dokumentu koji će obilježiti ovaj prostor do 2039. godine, dakle za jedno dugo razdoblje te ozakoniti sve ono što će se u budućnosti raditi. Mislim da je Vlada s ovim prijedlogom napravila jedan veliki iskorak ka jednom uređenijem sustavu načina građenja i postupanja kako od strane općinskih struktura, tako i Županije Posavske. Ovaj Nacrt o prostornom uređenju od 2019.-2039. godine će ići u Javnu raspravu u sve tri općine Županije Posavske u roku od 90 dana i smatramo da će svi oni koji budu zainteresirani kroz razdoblje od 3 mjeseca imati mogućnosti kako poboljšati ovaj dokument. Smatram da je ovo jedan veliki iskorak i nešto čime Županija Posavska ulazi u jedno novije razdoblje uređenijeg planskog građenja i rada na području sve tri općine Županije Posavske, izjavio je predsjednik Skupštine Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti