Više

  Održane radionice za žene poljoprivrednice

  Najčitanije

  U sklopu projekta „Osnaživanje žena poljoprivrednica na poplavljenim područjima BiH” održane su edukacije žena o pisanju projekata za EU i ostale donatore. Radionica namijenjena ženama poljoprivrednicama, osim u Orašju održana je u Odžaku, Oštroj Luci, Banja Luci i Prijedoru, a održaće se i u općini Domaljevac-Šamac. Radionice su besplatne za polaznice, a financira ih hrvatsko Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova sa 62 513 KM financira. Projekt radionica za žene poljoprivrednice sprovode udruženja Evropski edukacijski forum iz Zagreba i Vanjskopolitička inicijativa BiH iz Sarajeva.

  „Nadam se da će ove radionice pomoći poljoprivrednim proizvođačima da se pripreme za povlačenje predpristupnih sredstava EU za ruralni razvoj. Ženama se daje mogućnost da dobiju vještine i znanja o tome kako se pišu projekti po metodologiji EU, koja donatorska sredstva su dostupna za financiranje poljoprivrede, šta je sve moguće financirati i kako se pišu biznis planovi“, izjavila je dr.sc. Nataša Beširević, voditeljica projekta.

  Projekt hrvatskog Ministarstva vanjskih i evropskih poslova planira organizirati i tribine na kojima bi poljoprivrednice iz Republike Srpske i Federacije BiH izmjenjivale iskustva s udruženjima žena iz Hrvatske o plasmanu poljoprivrednih proizvoda na tržište i organizaciji zadruga. Projekt će uključiti i internetsku stranicu putem koje će se moći online učiti o tome kako pisati projekte, prijavljivati se na aplikacije za financiranje, tražiti projektne partnere i  izmjenjivati iskustva. Ženama poljoprivrednicama će na  raspolaganju biti i besplatni konsultanti koji će tijekom trajanja projekta putem emaila savjetovati žene i slati odgovore na njihova pitanja o poljoprivrednim projektima.

  Projekt završava u prosincu 2015. godine, a slične besplatne radionice planiraju se organizirati i za žene poduzetnice u 2016. godini.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti