Održano 20. županijsko natjecanje u šahu za osnovne škole

Najčitanije

U organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske danas (22.02.) održano je 20. županijsko natjecanje u šahu za osnovne škole s područja Županije Posavske. Natjecanje je održano u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vidovicama, a sudjelovale su sve osnovne škole s prostora Županije Posavske. Igralo se po Bergerovom sustavu, 7 kola, a tempo igre 10 minuta + 5 sekundi, na 4 ploče od kojih je na jednoj morala biti djevojčica. Natjecanje je sudio državni šahovski sudac Vjekoslav Živković. Svečanosti dodjele nagrada najboljim šahistima bili su nazočni ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Mario Pejić i tajnik ministarstva dr.sc. Marko Nedić.

Po završetku natjecanja redoslijed je bio sljedeći:
1. OŠ Antuna Gustava Matoša Vidovice,
2. OŠ fra Ilije Starčevića-Tolisa,
3. OŠ Vladimira Nazora-Odžak,
4. OŠ Stjepana Radića-Bok,
5. OŠ Braće Radića-Domaljevac,
6. OŠ Ruđera Boškovića-Donja Mahala,
7. OŠ Orašje-Orašje.

Najuspješniji učenici po pločama na 20. županijskom natjecanju u šahu su:
1. Ivana Mikić (100%), OŠ Antuna Gustava Matoša-Vidovice,
2. Adin Sejdić (83,3%), OŠ Vladimira Nazora-Odžak,
3. Dominik Oršolić (83,3%), OŠ fra Ilije Starčevića-Tolisa,
4. Marko Tomašević (91,7%), OŠ Antuna Gustava Matoša-Vidovice.

Nagrade su dodjelili ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Mario Pejić i ravnateljica OŠ Antuna Gustava –Vidovice Janja Župarić.
-Zahvalio bih se organizatorima, voditeljima sekcija, osobito najmlađim šahistima i svim sudionicima županijskog natjecanja koji su doprinijeli da se i 20. put održi ovo natjecanje u šahu u Županiji Posavskoj, izjavio je ministar Pejić.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti