Više

  Okrugli stol: „Stanje u oblasti zapošljavanja u Županiji Posavskoj“

  Najčitanije

  U organizaciji Službe za upošljavanje Županije Posavske danas (09.11.2017.) održan je Okrugli stol na temu: „Stanje u oblasti zapošljavanja u Županiji Posavskoj“. Okrugli stol u dvorani hotela „Navis“ u Orašju okupio je gospodarstvenike s prostora Županije Posavske, predstavnike institucija Vlade Županije Posavske, bio je nazočan načelnik općine Orašje Stanko Vincetić te predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje sa ravnateljicom Helenom Lončar.

  – U ovakvom razgovoru dobro je čuti gospodarstvenike sa konkretnim prijedlozima. Županija Posavska iskoristila je oko 90% sredstava Federalnog zavoda namjenjenih za sufinanciranje samozapošljavanja, ali sredstva namjenjena za sufinanciranje zapošljavanja koja koriste gospodarstvenici odnosno poslodavci još uvijek nisu iskorištena, istaknula je ravnateljica Helena Lončar.
  -Ono što je za nas važno je da smo od predstavnika firmi koje pokušavaju zapošljavati čuli s kojim se problemima susreću. Nastojat ćemo što je mogući veći broj poslodavaca i potencijalnih osoba koje bi same ulazile u organiziranje samostalne gospodarske aktivnosti informirati o mjerama Federalnog zavoda za zapošljavanje, rekao je Luka Jurić ravnatelj Županijskog zavoda za upošljavanje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti