Više

  Otvoren 23. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar

  Najčitanije

  Međunarodni sajam gospodarstva Mostar svečano je otvoren danas (5.4.) i trajat će do 9.4.2022. godine. Sajam raspolaže s 30.000 m2 izložbenog prostora, a svoje potencijale predstavit će 750-800 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Poljske, Grčke, Italije, Slovenije, Albanije, Kine, Turske, Izraela, Njemačke. Na sajmu će svoje potencijale predstaviti i gospodarstvenici s područja Županije Posavske.
  Na otvorenju sajma s govornice su se prigodno obratili i uputili nazočnima riječi dobrodošlice: direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, Zoran Tegeltija, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, Ana Brnabić, predsjednica Vlade Republike Srbije, Andrej Plenković, premijer Republike Hrvatske i Péter Szijjártó, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske, koji je sajam proglasio otvorenim. Zemlja partner 23. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru je Republika Mađarska.

  -Raduje me da se sajam vratio u istom kapacitetu, čak i u boljem sjaju nego ranije, i da se nakon pandemije stvari normaliziraju. Po strukturi gospodarskih subjekata koji su ovdje nazočni jasno je da su oni opstali i nakon tri godine, i ponovno se pojavili na sajmu. To znači da smo zajedničkim snagama i našim mjerama koje smo imali u zadnje dvije godine u oblasti gospodarstva, svi skupa uspjeli održati firme. Vlada je pokrovitelj njihovog dolaska ovdje preko resornog ministarstva i nadam se da će se uspjeti dobro promovirati. Sve tri naše općine i županijski ured za razvoj pozvani su da se ovdje promoviraju na našem zajedničkom štandu, tako da očekujem kroz pet dana intenzivnu sajamsku aktivnost u jednom pozitivnom smislu na dobrobit gospodarstva Županije Posavske, izjavio je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  Dragutin Živković, ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja također je izrazio zadovoljstvo prezentiranjem potencijala gospodarstva Županije Posavske na sajamskoj manifestaciji i odazivom tvrtki:
  -Zasigurno da je to samo dio potencijala Županije Posavske, ali je zato i Vlada Županije Posavske ovdje prisutna, Ured za razvoj Županije Posavske kao i Ministarstvo gospodarstva gdje smo određene materijale pripremili, te ćemo prezentirati Županiju Posavsku posjetiteljima ovog gospodarskog sajma. Činjenica je vrlo teške 2021. godine za poslovanje ne samo na području Federacije BiH nego i na području Županije Posavske. Međutim, održala se uposlenost, ona je neznatno i porasla, povećan je prihod naših poduzeća, a izvoz se upravo vratio na one godine iz 2018. i 2019. godine što upravo govori u prilog tome da imamo potencijala. Ja vjerujem upravo u bolju budućnost, te da će se to odraziti na realizaciju novih projekata i povećanje upošljavanja na području županije, kazao je ministar Dragutin Živković

  Posredstvom Ureda za razvoj i europske integracije Županije Posavske na sajmu će svoje proizvode predstaviti sljedeći izlagači:
  1. KOTURIĆ – TONI d.o.o. Domaljevac
  2. Pak-centar d.o.o. Bok
  3. JD Saddlery d.o.o. Orašje
  4. Sintofarm Adriatica d.o.o Orašje
  5. Temax BH d.o.o. Orašje
  6. Techno Win d.o.o. Odžak
  7. Duo d.o.o. Domaljevac
  8. OPG Eko-Posavina Odžak
  9. Maxhof d.o.o. Orašje
  10. PePlast d.o.o. Odžak
  11. King Abonos d.o.o. Orašje
  12. Vlada Županije Posavske
  Manifestacija je obogaćena s regionalno i međunarodno vrlo značajnim konferencijama, te se tako našim izlagačima na jednom mjestu nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događanja, izvijestili su iz Ureda za razvoj i europske integracije Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti