Više

  Posjeta dužnosnika Doma naroda Parlamenta F BiH Vladi Županije Posavske

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u sjedištu Vlade Županije Posavske u Orašju primio je visoke dužnosnike Parlamenta Doma naroda Federacije BiH: Tomislava Martinovića, predsjedatelja Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i Ivu Tadića, predsjednika Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. U razgovorima su sudjelovali Ilija Ilić, izaslanik u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije, predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić i gradonačelnik Grada Orašja Marijan Oršolić.

  -Ovo je posjeta rukovodstva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH na čelu sa gospodinom Martinovićem i gospodinom Tadićem na kraju njihovog mandata i ujedno mandata ove vlade. Bila je ovo prilika napraviti presjek onoga što smo imali pozitivno u suradnji, ali i istaknuli stvari na kojima se može još raditi i unaprijediti suradnja prije svega Skupštine Županije Posavske i Parlamenta Federacije BiH kada su u pitanju donošenje zakona koji ulaze u zonu zajedničke nadležnosti. Zahvalio sam na suradnji i onome što je Federacija uz pomoć i Doma naroda u jako velikoj mjeri napravila u proračunskoj potpori županiji koja je bila značajna u protekle tri godine kako bi rješavali projekte bitne za život područja na kojem živimo. Nadam se da će takva suradnja biti nastavljena i u budućnosti, izjavio je predsjednik Vlade ŽP Topić.

  Zadovoljstvo posjetom Orašju i Županiji Posavskoj i vođenim razgovorima, u izjavi za medije izrazio je i Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH:
  -Bila je ovo prigoda da sa predsjednicima Vlade, Skupštine i gradonačelnikom Orašja razgovaramo o onome što smo učili kroz zajedničku suradnju. Smatram da je dobro funkcionirala, urađeni su jako dobri iskoraci. Činjenica je da je uz pomoć Doma naroda Orašje dobilo status grada, čime se i mi ponosimo jer to je Orašje i zaslužilo. Učinili smo, što bi trebali učiniti i u narednom razdoblju, da se taj osjećaj našeg međusobnog zajedništva što više prožima. Ovom posjetom i razgovorima simbolično šaljemo poruku da smo zajedno i tako ćemo nastaviti zajednički raditi. Pobjeda HDZ-a i stranaka okupljenih oko HNS-a je naša velika obveza kroz ovaj mandat koji je pred nama da uistinu učinimo sve da hrvatski narod i na ovim prostorima živi puno bolje i kvalitetnije i doživi svoju afirmaciju, onakvu kakvu je i zaslužio. Detektirali smo također i neke stvari koje možda nisu bile dobre kada su u pitanju procedure vezane za zakone i nadamo se da ćemo na našim koordinacijama u narednom razdoblju to popraviti. Za nas su županije važne, moramo ih apsolutno podržavati i davati još veću ustavnu moć koja je propisana ustavom Federacije. Nakon Orašja kao Klub hrvatskih izaslanika osjećamo potrebu akođer posjetiti Vukovar kako bi se poklonili svim žrtvama i na taj način simbolično pokazali neraskidivu vezu Hrvata koji žive na ovim prostorima, izjavio je predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Martinović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti