Više

  Posjeta predsjednika Vlade Topića i ministra Jozića Odgojno popravnom domu u Orašju

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i Federalni ministar pravde Mato Jozić posjetili su instituciju Odgojno popravnog doma u Orašju. Razgovarali su o aktualnim temama iz rada te ustanove sa ravnateljicom Mirom Oršolić Pejić, koja je nedavno imenovana na tu dužnost. U razgovorima je sudjelovao i ravnatelj Kazneno popravnog zavoda Orašje Ivo Ivkić. Predsjednik Topić izrazio je zadovoljstvo što je utemeljena institucija od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine u Županiji Posavskoj, te da će ona ostvariti sve benefite koje su i planirali kada su joj dali potporu.

  Ravnateljica Oršolić Pejić je upoznala goste sa početkom rada ustanove koja je započela samostalno djelovanje postupkom odvajanja od Kazneno popravnog zavoda Orašje. Također je prezentirala i buduće planove u smjeru jačanje institucije i stvaranja pretpostavki da u punom smislu vršu ulogu predviđenu zakonom.

  Trenutno se u Odgojno popravnom domu u Orašju nalazi 9 štićenika. Za njih su organizirane, uz ostalo, radno okupacijske radionice, informatičke, automehaničarske, umjetničke, te postoji i mogućnost školovanja. -Mislim da su u Orašju stvoreni europski uvjeti u ovom segmentu kako bi štićenici doživjeli najviši stupanj resocijalizacije i vratili u društvo kao punopravni članovi zajednice, kazala je ravnateljica Oršolić Pejić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti