Više

  Posjeta predsjednika Vlade ŽP Topića Županijskoj upravi CZ

  Najčitanije

  U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava 01. ožujka, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u pratnji ministra zdravstva i socijalne politike Damira Živkovića i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mate Brkića, danas je posjetio Županijsku upravu civilne zaštite sa sjedištem u Orašju. Razgovori su vođeni na aktualne teme iz oblasti civilne zaštite, a osobito o trenutnom stanju službi zaštite i spašavanja na području Županije Posavske.

  -Razgovarali smo također o stanju novoformirane profesionalne vatrogasne postrojbe, njihovoj tehničkoj opremljenosti, materijalnim i kadrovskim potrebama kao planovima nabavke opreme i ostalim planovima u ovoj godini. Izražena je također potreba jačanja Službe zaštite i spašavanja na vodi i njihovoj opremljenosti u svakom smislu. Razgovore smo vodili i na temu planirane izgradnje novog vatrogasnog doma Odjeljenja profesionalne vatrogasne postrojbe u Orašju, projekt čija je izrada idejnog rješenja u toku, izjavio je nakon sastanka predsjednik Vlade Đuro Topić.

  Tijekom sastanka bilo je riječi i o aktualnom projektu utopljavanja zgrade Uprave Civilne zaštite. -Projekt je financijski vrijedan oko 100.000,00 KM, a financira ga Vlada Županije Posavske, uz sufinanciranje Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Radovi će biti završeni koncem ovoga mjeseca, pojasnio je ravnatelj Županijske uprave civilne zaštite Ilija Jezidžić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti