Više

  Potpisan Memorandum o suradnji između UNDP-a i Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  U Sarajevu je održana ceremonija potpisivanja Memoranduma o suradnji između UNDP-a i Vlade Županije Posavske. Svoje potpise na tekst Memoranduma stavili su Edis Arifagić šef programa za lokalni razvoj UNDP-a i ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi Županije Posavske Darko Kasap.
  -Cilj službenog dokumenta jeste stvaranje temelja za buduću proizvodnju kvalitetne radne snage na području Županije Posavske, i to kroz sustavno rješenje koje će obuhvatiti osnovno i srednje usmjereno obrazovanje, kao i neformalno obrazovanje kroz stručno usavršavanje za određene stručne profile koji su traženi na prostoru Županije Posavske. Ukupna vrijednost projekta jest oko 4 milijuna maraka s tim što je planirana implementacija nekih aktivnosti, okvirno u ovom trenutku 300.000,00 do 500.000,00 KM. Jedan od glavnih donatora projekta je Vlada Norveške koja će financirati najveći dio troškova. Također je već postignut sporazum o suradnji i sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine kao i sa pojedinačnim općinama koje će raditi u sklopu samog projekta, izjavio je Arifagić.

  Cilj projekta jest da kreira cijeli razvojni put za buduće uposlenike u ključnim industrijama u Bosni i Hercegovini, tako da će se realizirati tehnička izobrazba na razini osnovne škole.
  -Pokušat ćemo podrobnije upoznati osnovce sa tehničkim zanimanjima kroz izgradnju nekih praktičnih vještina koje će se raditi u laboratorijama koje će se namjenski uspostaviti u određenim školama. U srednjim školama će se raditi revizija nastavnog plana i programa kao i jačanje segmenta praktične nastave, dok za one osobe koje su na birou i koje traže posao, pokušat ćemo uspostaviti, ili nove centre za usavršavanje, ili ćemo kroz postojeće centre za usavršavanje i obuku kreirati programe za koje su poslodavci izrazili potrebu, zaključuje Arifagić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti