Više

  Poziv na dane polja soje 31.08. u Orašju i 03.09. u Prudu

  Najčitanije

  U okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), isporučeno je sjeme soje za 145 proizvođača soje iz 5 općina i gradova u Bosni i Hercegovini (Bijeljina, Domaljevac-Šamac, Odžak, Orašje i Šamac) – koji su u mjesecu travnju podigli zasade soje na površini od 660 hektara. Kao dio nastavka potpore odabranim korisnicima, u suradnji sa GIZ projektom “Kvalitetna soja bez GMO iz Dunavske regije “i Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske, bit će održani dani polja soje  za proizvođače soje na demo-poljima koja su postavljeni kod lokalnih proizvođača.

  Pozivaju se poljoprivredni proizvođači na dane polja soje koji se planiraju održati u Orašju, dana 31.08.2017.godine u 10.00 sati na demo polju soje, lokacija Basutska, te u Prudu, dana 03.09.2017.godine. u 10.00 sati na demo polju soje, lokacija Begluci, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske poziva sve proizvođače soje da budu nazočni danima polja soje.

  Potpora u proizvodnji soje predstavlja jednu od aktivnosti Projekta LIR, koja ima za cilj razvoj lanca vrijednosti proizvodnje soje, te uspostavi i jačanju ekonomski održive, tehnološki i socijalno prihvatljive, proizvodnje genetski nemodificirane soje.
  Projekt „Lokalni i integrirani razvoj“ (LIR) je trogodišnja inicijativa (2016-2018.) koju primarno financira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u suradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (BiH), Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (RS) i dva entitetska saveza općina i gradova.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti