Više

  Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara otvorila 17. Dane Tolise

  Najčitanije

  Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara otvorila je sinoć (29.05.) manifestaciju „Dani Tolise“ uz nazočnost brojnih gostiju i mještana. Svečanost su pratili, uz ostale, predsjednici Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Mijo Matanović, izaslanica u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Svetlana Kamenjaš, federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić, gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić i brojni drugi visoki uzvanici.

  17. Dani Tolise, održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine gospođe Lidije Bradare. Među pokroviteljima manifestacije su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Županije Posavske i Grad Orašje.

  Na svečanosti otvorenja u ime Organizacijskog odbora i Zaklade Terra Tolis sve je nazočne pozdravio predsjednik Daniel Dominković, a potom su se prigodnim riječima čestitanja za uspješnost manifestacije koja njeguje kulturu i tradiciju posavskoga kraja obratili: gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić, gradonačelnik Marijan Oršolić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, generalni konzul RH u BiH Ivan Bandić te predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara kojoj je uručena i Plaketa.

  -Ponosite se i dalje promičite lijepe i pozitivne glasove o vašem mjestu, gradu i cijeloj Posavini na ponos svih nas i cijele Bosne i Hercegovine, poručila je iz Tolise predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara službeno otvarajući 17. Dane Tolise. Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić izrazio je zadovoljstvo i čast što je Vlada Županije Posavske supokrovitelj jedne uspješne manifestacije koja dobiva svake godine na sadržaju i posjećenosti.

  Ilija Baotić i glumica Josipa Oršolić bili su voditelji programa prožetog dramskim i zabavnim dijelom. Kako je ova godina u znaku proslave 200 godina od osnivanja prve pučke škole u BiH glumačka skupina tijekom večeri izvela je prizore vezanih uz život fra Ilije Starčevića i osnivanje prve pučke škole u Tolisi.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti