Više

  Predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić o XI. skupštinskom zasjedanju

  Najčitanije

  Nakon XI. zasjedanja Skupštine Županije Posavske predsjednik Skupštine Blaž Župarić obratio se novinarima. U izjavi za javnost pojasnio je teme skupštinskog zasjedanja:

  -Vlada ŽP je u prošloj godini zaista radila dobar posao što pokazuje i ova sjednica gdje su skoro svi zastupnici dali potporu radu Vlade u prošloj godini. Onaj program koji je bio zacrtan, zaista je i realiziran. Isto tako kad su u pitanju i financijski prihodi i rashodi, evidentno je da se Vlada u prošloj godini ponašala domaćinski, pokušavala je pomoći sva područja svoga djelovanja, onaj dio koji joj je i ustavom i zakonima određen, sukladno programom svoga rada, a isto tako i mogućnostima, izjavio je predsjednik Skupštine ŽP Župarić.

  Osobito je važno da smo donijeli dva nova zakona. Zakon o održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, bitan zakon za sve one koji imaju stambene jedinice. Sadašnjim zakonom su se stekli uvjeti da će stambene zgrade dobiti svog upravitelja, da će imati svoj žig, poseban račun za uplatu sredstava, završit će se etažiranje i sve ostalo. Zakon će sigurno umnogome doprinijeti prije svega lokalnoj zajednici jer je ovo veliki napredak za stambenu problematiku. Naglasio bih i važnost donošenja Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći koji će itekako koristiti mnogim našim građanima. Dakle proširuje se obim prava, za duševne bolesnike, osobe koje su izgubile status osoba kojima treba pomoć i njega od strane drugih osoba, socijalno ugrožene, branitelje i sve kojima je ta pomoć potrebna na način od podnošenja zahtjeva pa do realizacije.

  Zdravstvo je uvijek aktualna tema, a posebice u vremenima pandemije kakva je sada. Izražavam zadovoljstvo radom zdravstvenih ustanova pogotovo u vrijeme pandemije, a isto tako u prošloj godini, te naglašavam značaj Županijske bolnice. Naši pacijenti su uglavnom zadovoljni radom naših zdravstvenih ustanova, prije svega županijske bolnice, što je pokazalo i ova dva mjeseca pandemije covida 19. Ono što je bitno je ulaganje u budućnost. Pet specijalizanata koštaju pojedinačno 150.000,00 KM zdravstvenu ustanovu za vrijeme četiri odnosno šest godina specijalizacije. To je dobit za budućnost jer će ti mladi kadrovi ostati na području Županije Posavske i pružati zdravstvene ustanove našim žiteljima.

  Osvrnuo bih se i na rad Neovisnog odbora za praćenje rada policijskog komesara. Bilo je pitanja vezana za raspačavanje droge, za prosjačenje, dolazak nepoznatih osoba na područje naše Županije. Skrenuta je pozornost komesaru da se aktivnosti policije usmjere i u toj oblasti, kazao je u izjavi za medije predsjednik Skupštine Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti