Više

  Predsjednik Vlade ŽP i ministrica prosvjete obišli školu fra Ilije Starčevića u Tolisi

  Najčitanije

  Danas 5.9.2022. godine je počela nastava za učenike sedam osnovnih i tri srednje škole na području Županije Posavske. Za učenike prvih razreda osnovnih škola i predškolske odjele nastava počinje 12.9.2022. godine. Tim je povodom predsjednik Vlade Đuro Topić u pratnji ministrice prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ane Andrić obišao Osnovnu školu fra Ilije Starčevića u Tolisi.

  -U povodu početka nove školske godine ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta i ja želimo poslati poruku da ohrabrimo i nastavnike i učenike svih naših osnovni i srednjih škola koje djeluju na području Županije Posavske da uđu u ovu školsku godinu ohrabreni da će Vlade Županije Posavske nastaviti potporu svim njihovim potrebama i projektima. Vjerujem ova školska godina, koju započinjemo bez covid mjera za razliku od prethodne dvije godine, proći bez većih problema i bez potreba za prekidima. Vlada je sa svim mjerama, koje je uvela ove godine ili koje je nastavila, pokušala maksimalno rasteretiti roditelje djece u svemu onome što znamo da su značajno veći troškovi zbog svih promjena cijena. Pokušali da im i kroz mjere nabavke udžbenika, nastavka programa besplatnog prijevoza učenika damo podršku. S druge strane vidjeli smo danas ono što smo radili ovih godina dakle informatizaciju svih naših škola, nabavku opreme, uvezivanje sustava škola na hrvatskom jeziku u sustav e-dnevnika i matice da to u ovoj školi funkcionira u punom smislu i to nas raduje i želimo da se nastavi u još većem i značajnijem kapacitetu. Od ministrice smo čuli da je ova škola ušla u program Federalnog ministarstva prostornog uređena i da ćemo imati obnovu sportske dvorane u ukupnom iznosu od 182.000,00 KM od toga Federalno ministarstvo 80.000,00 KM i Vlada Županije Posavske 102.000,00 KM da bi se sportska dvorana obnovila dakle učinila energetski efikasnijom i vjerojatno ćemo već drugo polugodište dočekati u boljim uvjetima kad je u pitanju sportska dvorana. I ono isto tako što je bitno istaći dakle zašto ova škola danas zato što je ona sljednica prve pučke škole u BiH koja sljedeće godine slavi 200 godina. Franjevački samostan Tolisa zajedno sa školom organizira niz aktivnosti kojima će se obilježiti 200 godina obrazovanja na području Bosne i Hercegovine, a mi smo ponosni na to da je ovdje u Orašju u Županiji Posavskoj krenula prva pučka škola u BiH, rekao je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  -Danas je prvi dan nove školske godine. Ove godine trenutno je u školi oko 150 učenika bez prvašića i predškolaca, njih je očekujemo sljedeći ponedjeljak. Ova školska godina je u znaku jedne obljetnice, jedne velike obljetnice 200 godina prve pučke škole. Tako da su naše aktivnosti za ovu školsku godinu vezane za tu proslavu. Imamo jako puno planova od onih nastavničkih, od onih s učenicima, od obnova, rekonstrukcija. Prvo što planiramo jeste obnova sportske dvorane i zahvaljujem se ovom prilikom Vladi Županije Posavske na svom trudu koji ulaže kako bi se osigurali što bolji uvjeti rada u ovoj školi. Iznimno mi je drago da su nas posjetili predsjednik Vlade Županije Posavske i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP. Došli su vidjeti kakvo je stanje u školi, upoznati se s načinom rada, vidjeti što je to još potrebno da bi se poboljšali uvjeti rada, kazala je ravnateljica OŠ fra Ilije Starčevića Nataša Oršolić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti