Više

  Predstavnici EU i izaslanstvo ministarstava BiH obišli Općinu Odžak

  Najčitanije

  Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović s direktorom Stalnog tajništva Prometne zajednice u Beogradu Matejom Zakonjšekom obišao je jučer (21.01.) most na rijeci Savi kod Svilaja. U obilasku su sudjelovali i predstavnici EU. Razgovori su vođeni u općinskome poglavarstvu sa načelnicom Nadom Ćulap. U svom obraćanju medijima ministar Mitrović je napomenuo je da je Koridor Vc najambiciozniji investicijski program u BiH koji zahtijeva značajne financijske i ljudske resurse, podsjećajući da teritorijalno prolazi dijelom kroz Republiku Srpsku i Federaciju Bosne i Hercegovine. Kako je istaknuo direktor Zakonjšek, u Prometnoj zajednici s ponosom podržavaju infrastrukturne projekte koje financira EU.

  Nakon sastanka s direktorom Zakonjšekom, ministar Mitrović i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić u prostorijama Općine sastali su se s načelnicom Općine Odžak Nadom Ćulap i povratnikom i zastupnikom u Općinskom vijeću Odžaka Damirom Ivetićem. Iskoristili su prigodu da s ministrima porazgovaraju o povratnicima i konkretnoj pomoći ovoj populaciji, kao i jačem angažmanu Općine Odžak na čelu s novoizabranom načelnicom oko samog terminala, carinske zone i graničnog prijelaza Svilaj.

  Ministar Mitrović je istaknuo da je korist od otvaranja graničnog prijelaza Svilaj višestruka za mještane tog dijela Posavine ali i cjelokupno gospodarstvo, dok je ministar Lučić naglasio da su u ovoj općini uspješno završeni projekti CEB2 i RSP čiji je cilj zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja te zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica. Ovom prigodom je dogovorena konkretna pomoć općini s razine Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, izvijestili su uz ostalo iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti