Više

  Predstavnici terenskog ureda OESS-a u Tuzli uručili donaciju IT opreme u Vladi ŽP

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić danas je u Vladi ŽP u Orašju primio predstavnike OESS-a, šefa terenskog ureda OESS-a u Tuzli Damira Gnjidića i Milanu Memić, službenicu za pitanja sudjelovanja građana OESS-a ureda u Tuzli. Predstavnici međunarodne organizacije tom su prigodom uručili vrijednu donaciju računarske opreme kojom su podržali aktivnosti Vlade u borbi protiv korupcije. Tijekom sastanka izražena je obostrana spremnost za nastavak uspješne suradnje. -Donirana oprema sigurno će dati značajan doprinos radu i aktivnostima Tima, naglašeno je tijekom sastanka u Orašju.

  Nakon sastanka u izjavi za medije predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić zahvalio se na doniranoj opremi.
  -Na temelju dugogodišnje suradnje Vlade Županije Posavske i Misije OESS-a područnog ureda Tuzla došlo je do realiziranja i ovoga projekta na temu stvaranja kapaciteta za borbu protiv korupcije. Informatička će oprema biti na raspolaganju našem timu za sprečavanje korupcije koje je Vlada ŽP formirala prošle godine, a čiji je rad na neki način zanovljen u cilju da ovu temu dodatno izdignemo na višu razinu kako zaslužuje. Uskoro će biti izrađena i Strategija borbe protiv korupcije u Županiji Posavskoj sa akcionim planom, sve kroz suradnju sa OESS-om koji je na neki način partner svim županijama i svim institucijama u Bosni i Hercegovini koje se bave ovom problematikom. Doniranu opremu koristit će osobe zadužene da operativno na dnevnoj osnovi rade na ovoj problematici, izjavio je predsjednik Vlade Topić.

  Šef terenskog ureda OESS-a u Tuzli u BiH Damir Gnjidić također je izrazio zadovoljstvo suradnjom.
  -Suzbijanje korupcije jedan je od prioriteta misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i smatramo da je presudno za dugoročnu stabilnost zemlje. Mi smo dosada imali jako dobru komunikaciju i suradnju, kako sa premijerom tako i sa samom Vladom i institucijama vlasti u kantonu. Ova donacija je zapravo skromna vrsta podrške radu Tima za prevenciju korupcije, s obzirom da se većina poslova koji se današnje vrijeme rade, upravo zbog okolnosti u kojima se nalazimo, prebacuje na on-line platforme tako da je ovo neka vrsta podrške njihovom radu, kako radu tima tako i Vlade Posavskog kantona. Mi se nećemo na ovome zaustaviti. Kakva će biti iduća vrsta podrške, o tome ćemo u dogovoru sa samim premijerom i institucijama vlasti. Nadamo se da će ova donacija poboljšat učinkovitost tima za prevenciju korupcije u ispunjavanju njihove uloge i koordiniranju aktivnosti sa drugim timovima, ali isto tako i sa tijelima vlasti sa kojima surađuju, izjavio je šef terenskog ureda OSCE-a u Tuzli Gnjidić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti