Više

  Predstavnici Županije Posavske na ljetnoj školi Civitasa

  Najčitanije

  Ljetna škola Civitasa završila je jučer (03.07.) svoj petodnevni edukativno-zabavni program koji se održao u Brčkom. Sudjelovalo je 350 učenika osnovnih i srednjih škola iz ekipa koje su pobijedile na županijskim i republičkim natjecanjima iz „Projekta građanin/Ja građanin“. Učenici iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Vidovica i učenice Školskog centra fra Martina Nedića iz Orašja sudjelovali su u kampu kao predstavnici Županije Posavske.

  Program ljetne škole Civitasa bio je podjeljen na radionički program za nastavnike, za učenike i program kreativnih i istraživačkih laboratorija. Nastavnici su istraživali stanje i perspektivu realizacije praktične nastave građanskog obrazovanja, modele za uspješnu realizaciju nastave usmjerene na razvoj građanskih kompetencija. Učenici osnovnih škola istraživali su primjenu osnovnih koncepata demokratskog odlučivanja i participativne demokracije na primjeru partnerstva učenik-roditelj-škola, dok su se učenici srednjih škola bavili mjerama javne politike koje se odnose na obrazovanje mladih za konkurentnost na tržištu rada i njihovo osnaživanje za poduzetništvo. U kreativnim i istraživačkim laboratorijama učenici su istraživali pop i hip-hop kulturu, društvene pokrete, angažiranu umjetnost i zdrave stilove života. Ovaj program je financiran od strane Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država čiji predstavnik Tylor Kamboure otvorio kamp ljetne škole te je sudjelovao u dijelu programa.

  -Projekt Civitasa ima podršku Ministarstva prosvjete, znanosti kulture i športa ŽP jer promiče općedruštvene vrijednosti koje se temelje na toleranciji i ostalim vrijednostima na kojima se temelji svako moderno društvo, izjavio je ministar Drago Kopić koji je ujedno po zatvaranju pozdravio sve sudionike programa. Svečanosti je nazočila i Zorica Raguž-Osmanagić, županijska koordinatorica Civitasa.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti