Više

  Pregled dnevnih događanja za period 28.09.-05.10.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirana su počinjena dva kaznena djela.

  Dana 29. rujna 2020. godine u ul. M. Tita u Odžaku službenici kriminalističke policije PU Odžak su zatekli dvadesetogodišnjeg J.F. iz Odžaka, kod kojeg su pretragom pronašli dva paketića od pvc folije u kojoj se nalazila zeljasta biljna materija koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu koju su zaplijenili. Imenovani je uhićen te je o svemu obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Istog dana službenici kriminalističke policije PU Odžak su, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu stana u ul. Dž. Bijedića u Odžaku, a koji koristi tridesettrogodišnji E.B. gdje su pretragom pronašli i zaplijenili jedan „joint“, jedan pvc paketić u kojem se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu, više komada sjemenki indijske konoplje, pvc vrećicu bijele boje u kojoj se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. Imenovani je uhićen te je o svemu obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 30. rujna 2020. godine službenici OKP PU Odžak su zaprimili prijavu KD „Oduzimanje djeteta ili malodobnika“ na štetu S.T. iz Odžaka, na način da je bivša supruga imenovanog M.T. bez njegovog znanja i volje odvela njihovog zajedničkog sina starosti 6 godina u SAD iako je presudom Općinskog suda u Orašju određeno da će dijete provoditi vrijeme kod oca dva puta vikendom tijekom mjeseca, kao i za vrijeme školskog raspusta. Po navedenoj prijavi je postupio dežurni istražitelj koji poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje te je o svemu obavijestio i nadležnog tužitelja Županije Posavske.

  Dana 01. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ na štetu M.V. iz Tolise, općina Orašje, na način da je NN osoba ili više njih u periodu od 23.09. do 28.09.2020. godine iz obiteljske kuće oštećene, iz metalnog ormarića, otuđila posudu s neutvrđenim iznosom novca i zlatninom. Po navedenoj prijavi je postupio dežurni istražitelj koji poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje.

  Istog dana službenici OKP PU Odžak su zaprimili prijavu KD „Šumska krađa“ na štetu I.Z. iz Osječka, općina Odžak, na način da je M.Z. iz Osječka posjekao i otuđio 17 stabala jasena prečnika 13 do 28 cm, iz šume koja je u vlasništvo oštećenog. Po navedenoj prijavi je postupio dežurni istražitelj i nadležni šumar koji su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 02. listopada 2020. godine službenici kriminalističke policije MUP Županije Posavske, operativnim radom na terenu, su došli do saznanja da malodobni D.B. iz Donje Mahale, općina Orašje kod sebe posjeduje opojnu drogu „marihuanu“. Nakon saznanja isti je pronađen i doveden u službene prostorije PS Orašje, gdje je policijskim službenicima predao tri stabljike zelene boje, kojem svojim izgledom podsjećaju na stabljike Indijske konoplje, čime je počinio KD-a „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, a o svemu je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 02. listopada 2020. godine policijski službenici PS Orašje u prosjačenju su zatekli pedesettrogodišnju M.H. iz Brčkog, protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  PROMET

  Zabilježene su četiri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 28. rujna 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ul. M. Tita u Odžaku. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovali V.Č. iz Odžaka i B.K. iz Donjeg Svilaja, općina Odžak. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 01. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju ulica B. Jelačića u Oštroj Luci i ulice Filipovići u Boku, općina Orašje . Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovali J.D. i M.D. oboje iz Oštre Luke, općina Orašje. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila dana 30. rujna 2020. godine u kojoj su sudjelovali M.M. i M.O. obojica iz Tolise, općina Orašje. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Gradu, općina Odžak. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovali Z.L. iz Odžaka i Lj.P. iz Novog Grada, općina Odžak. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 02. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u kojoj su sudjelovali I.P. iz Matića, općina Orašje i i I.M. iz Laništa, općina Brčko. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 03. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u kojoj su sudjelovali I.Dž. iz Rainaca Gornjih i A.M. iz Brčko. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Pored gore navedenog policijski službenici su kontrolirali ukupno 653 vozila i vozača, uručili su 107 prekršajnih naloga i 11 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nepropisnog parkiranja. Iz prometa su isključili ukupno tri vozača

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljeno je osam prijava ostalih događaja i to:

  Dana 28. rujna 2020. godine policijski službenici PS Orašje su vršili asistenciju službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prilikom pretresa obiteljske kuće i pripadajućih objekata u Orašju.

  Dana 01. listopada 2020. godine, temeljem naloga Općisnkog suda u Orašju, izvršena je pretraga službenih prostorija poduzeća „Promet-mehanika“ u Orašju.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu G.P. iz Tuzle kako ima problema, odnosno kako ga verbalno napada četrdesetšestogodišni Z.P. iz Donje Mahale. Po istoj prijavi su postupili policijski službenici koji su Z.P. upozorili na ponašanje.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu službenika KPZ Orašje kako ima problema s tridesetogodišnjom AD.P. iz Dvorova, općina Bijeljina. Po istoj prijavi su postupili policijski službenici koji su imenovanu upozorili na ponašanje.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu M.B. iz Ugljare, općina Orašje kako ima problema s svojom bivšom snahom tridesetpetogodišnjom A.B. iz Tolise, općina Orašje. Po istoj prijavi je postupio policijski službenik za rad s zajednicom koji je poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 03. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Ugljari na njivi zv. „Filipovača“. Po prijavi su postupili pripadnici DVD Donja Mahala koji su požar ugasili.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Matićima na njivi zv. „Veprice“. Po prijavi su postupili pripadnici DVD Matići koji su požar ugasili.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Donjoj Mahali na lokalitetu Basutska. Po prijavi su postupili pripadnici DVD Donja Mahala koji su požar ugasili.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna izvršili ukupno 13 osiguranja nogometnih i kulturnih događanja i legitimirali ukupno 25 nepoznatih osoba.

  U sklopu svojih aktivnosti, a u svezi s pandemijom koronavirusa, izvršili su nadzor nad 370 osoba koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 288 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja radnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda, godine zaprimili smo skupno 21 prijavu građana te 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti