Više

  Pregled događanja za period 03.-09.08.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 03.08.2020. godine 10.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 09.50 sati na parkiralištu stadiona „Goal“ u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja suicida 89 godišnjeg R.K. iz Donjeg Brezika. O istom je upoznat dežurni županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana policajac u zajednici PU Orašje je, nakon zaprimljene prijave stvaranja nesnosne buke turiranjem motociklom, utvrdio da se na isti način ponašao 30 godišnji S.P. iz Boka koga je upozorio na ponašanje.

  -dana 04.08.2020. godine u 11.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim prosjačenjem u Titovoj ulici u Odžaku od strane 16 godišnje Modričanke protiv koje će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe iz ug.objekta „HYpe“ u ulici Maršala Tita u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je preglasnu glazbu puštala i jrim narušila 31 godišnja B.N. iz Odžaka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.30 sati patrola Ps Odžak je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekta „Hype“ u Odžaku vlasništvo 23 godišnjeg A.T. iz Odžaka protiv koga će sukladno odluci kriznog stožera Županije Posavske povodom corona virusa poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.13 sati se na križanju V i XII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj je vozač jednog od njih zadobio lakše povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 56 godišnji S.P. iz Gradačca protiv koga će sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja osobnih isprava vlasnika otuđenog pmv skupa sa dokumentima članova obitelji prijavitelja. O istom je sačinjena službena zabilješka te će biti poduzete mjere potrage.

  -istog dana u 19.20 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 51 godišnjeg A.S. iz Donjeg Svilaja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 05.08.2020. godine u 13.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd “Izazivanja opće opasnosti“ izvršenog od strane 49 godišnjeg S.V. iz Novog Grada na vikendici u Donjem Svilaju za koju je patrola PS Odžak oko 15.45 sati utvrdila da je izgorjela o čemu je obaviješteno županijsko tužilaštvo koje je naložilo poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -dana 07.08.2020. godine u 08.55 sati pozornik PS Orašje je narušavanju jrim , prosjačenjem, u III. ulici u Orašju zatekao 2 ženske osobe iz Brčkog protiv kojih je proveo prekršajni postupak.

  -dana 08.08.2020. godine u vremenu od 22.00-24.00 sati službenici PU Orašje i Jedinice za podršku MUP-a su pružali asistenciju djelatnicima županijske inspekcijske službe povodom nadzora poštivanja mjera o radnom vremenu ug. objekata i drugih privrednih subjekata na području Županije Posavske.

  -dana 09.08.2020. godine u 00.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe u dvorištu obiteljske kuće u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je u konačnici protiv vlasnice dvorišta 50 godišnje O.Š. iz Odžaka oko 00.40 sati provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na BP „Marijus“ u Tolisi. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je nn vozač uzrokovao nezgodu i udaljio se sa lica mjesta, a da sa oštećenim nije razmijenio podatke. Nakon obavljenog očevida patrola je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 47 godišnje Dominkovićke iz Orašja od strane 38 godišnjeg K.D. iz Oštre Luke koji je upozoren na ponašanje.

  -istog dana u vremenu od 22-24.00 sati službenici PS Orašje i Jedinice za podršku MUP-a su pružali asistenciju djelatnicima županijske inspekcijske službe što je proteklo bez incidenata.

  -dana 10.08.2020. godine u 03.00 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 32 godišnjeg A.M. iz Grebnica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 03.-09.08.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave kaznenih djela, prijavljena su različita kd.
  __3__prijave prometnih nezgoda uzrokovanih na različite načine.
  __4__prijave narušavanja jrim koji je najčešće narušavan prosjačenjem.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __14__prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, nadzor samoizolacije i obilaska 254 ugostiteljska objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koje nije poštivalo osoblje 5 ug objekata na području Općine Odžak protiv čiji će vlasnika biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  Zaprimili smo__6__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 03.-09.08.2020. godine smo zaprimili sveukupno__17__prijava građana te__14__aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.promet

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti