Više

  Pregled događanja za period 17.-23.08.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 17.08.2020. godine u 10.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u XXIV. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv prekršiteljice jrim 60 godišnje S.I. iz Orašja provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je, zbog narušavanja jrim u alkoholiziranom stanju, lišila slobode prekršitelja 20 godišnjeg M.D. iz Oštre Luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu trgovačkog centra “Maxi Cash & Carry“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu uzrokovao nepoznati vozač pmv marke „Peugeot“ Županjskih registarskih oznaka koji se udaljio sa lica mjesta, a da sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 56 godišnjeg I.Z. iz Novog Sela koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu vrijeđanja 53 godišnjeg I.M. iz Domaljevca od strane 44 godišnjeg državljanina Kube. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je navedene upozorila na ponašanje.

  -dana 18.08.2020. godine u 23.21 sati službenici PU Odžak su tijekom kontrole poštivanja radnog vremena ugostiteljskih subjekata na području Općine Odžak u prekoračenju radnog vremena zatekli ug. objekat „Corner“ u Titovoj ulici u Odžaku. Protiv vlasnice objekta 25 godišnje S.B. iz Odžaka će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica na Špionjacima u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 61 godišnju A.J. iz Oštre Luke.

  -dana 19.08.2020. godine u 07.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje suprostavljene članove obitelji.

  -istog dana u vremenu od 08.30-10.00 sati ekipa za očevide PU Orašje je temeljem naloga tužilaštva Županije Posavske obavilo očevid kd“Šumske krađe“ na njivama zvane „Bokovi“ u Domaljevcu.

  -istog dana u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska 2 ručne bombe u dvorištu obiteljske kuće u Filipovića ulici u Boku. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite Općine Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Redže Porobića u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u VII. ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 51 godišnjeg N.T. iz Orašja.

  -dana 20.08.2020. godine u vremenu od 00.30-04.30 sati službenici PU Orašje su vršili pratnju psihički bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu radi prijema terapije nakon čega je navedeni dopraćen kući o čemu su službenici PU Orašje sačinili službenu zabilješku.

  -istog dana 20.08.2020. godine u 08.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u XIV. ulici u Orašju zatekla 3 ženske osobe iz Brčkog protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.17 sati jrim je u Donjem Svilaju vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom kontrole prometa narušio 47 godišnji Č.M. iz Oštre Luke protiv koga je patrola PU Odžak provela prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Odžak je u Titovoj ulici u Odžaku u nezakonitom prikupljanju dobrovoljnih priloga zatekla 2 osobe iz Tuzle protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.45 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj zatekla 18 godišnju S.B. iz Gradačca protiv koje su proveli prekršajni postupak.

  -dana 20/21.08.2020. godine u 23.17 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „HNK Orašje“ o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 21.08.2020. godine u 13.45 sati patrola PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja stakla na službenom vozilu uslijed frcanja kamena ispod trimera u Tolisi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja j eo zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -istog dana u 15.32 sati smo zaprimili prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenoj supruzi sa područja Općine Odžak. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će sukladno prijavi kd “Nasilja u obitelji“ poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.03 sati smo zaprimili prijavu pružanja pomoći izvjesnom D.P. sa područja Odžaka. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv odgovornog za nanošenje povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prjavu zaticanja beživotnog tijela 76 godišnjeg Ivanovića iz Grebnica. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 22.08.2020. godine u 00.02 sati patrola PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 21 godišnjeg F.B. iz Gornje Dubice koga su lišili slobode i zadržali. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.15 sati PS odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Pozi u Srnavi. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.08.2020. godine u 14.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Svete Ane u Domaljevcu u kojoj je sudjelovao jedan moped kojim je upravljao 41 godišnji Đukić iz Domaljevca koji je u istoj nezgodi zadobio lakše tjelesne povrede.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 17.-23.08.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, najčešće je prijavljivano kd “Nasilje u obitelji“.
  __3__prijave prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __7__prijava narušavanja jrim, najčešće su prijavljivana prosjačenja.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __14__prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, nadzor mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 905 osoba i obilaska 343 ugostiteljska objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug. objekata i drugih privrednih subjekata koju nisu poštivala vlasnici 5 ugostiteljskih objekta na području Općine Orašje protiv koje su poduzete zakonom predviđene mjere.
  Zaprimili smo__9__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 17.-23.08.2020. godine smo zaprimili sveukupno__24__prijave građana te__14__aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.promet

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti