Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 01.08.-07.08.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je osam prijava počinjenja 12 kaznenih djela.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 12,30 sati OKP PU Odžak je zaprimila prijavu kojom pedesetogodišnji M.J. iz Odžaka, uposlen kao policijski službenik, prijavljuje da je ranije istog dana u službenim prostorijama PU Odžak šezdeset šestogodišnji M.D. iz Odžaka uputio ozbiljne prijetnje imenovanom M.J. koje su kod M.J. izazvale strah i uznemirenje za njegov život i tijelo kao i strah za napad na život i tijelo članova njegove obitelji. O događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio provođenje istrage zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 15,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu da u obiteljskoj kući u Odžaku u ul. Brodska muškarac iz Odžaka fizički maltretira odnosno tuče svoju suprugu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave dok je ženskoj osobi pružena medicinska pomoć kojom prigodom je dežurni liječnik DZ Odžak konstatirao da je zadobila lake tjelesne ozljede. Dok je sjedala u službeno vozilo muškarac je supruzi uputio ozbiljne prijetnje od kojih je kod iste izazvan strah za napad na život i tijelo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ i KD „Ugrožavanje sigurnosti“ muškarac je uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba te je o događaju obaviješten dežurni sudac Općinskog suda u Orašju kao i dežurni tužitelj.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 18,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset jednogodišnja K.S.N., uposlenica drogerije DM U Orašju, prijavljuje da je pregledom snimaka video nadzora utvrdila da je nepoznata ženska osoba 29.07.2022 godine oko 20,03 sati otuđila kozmetički set vrijednosti 147,95 KM. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“ po prijavi su postupili policijski službenici koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.
  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 21,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom malodobna L.M. nastanjena u Vukovaru prijavljuje da joj je nepoznata osoba otuđila mobilni telefon marke I phone 11 vrijednosti cca 800 Eura za vrijeme dok je bila u kupovini u City centru In u Orašju. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“ po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj te je o događaju obaviješten nadležni tužitelj.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 21,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom malodobna M.J. nastanjena u Salzburgu prijavljuje da joj je nepoznata osoba otuđila mobilni telefon marke I phone 11 vrijednosti cca 1100 Eura dana 31/01.08.2022 godine za vrijeme dok je bila diskoteci S-Club u Ugljari. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“ po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj te je o događaju obaviješten nadležni tužitelj.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 22,00 sati policijski službenik PS Orašje M.K. je prijavio da je za vrijeme dok je postupao po prijavi narušavanja javnog reda i mira u Tolisi, četrdeset dvogodišnja M.I. iz Tolise istom je uputila ozbiljne prijetnje koje su kod imenovanog izazvale strah i uznemirenje za njegov život i tijelo kao i za život i tijelo članova njegove obitelji. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“ po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj te je o događaju obaviješten nadležni tužitelj.

  Dana 02. kolovoza 2022. godine oko 23,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset osmogodišnji M.M. nastanjen u mjestu Lipnica, općina Tuzla prijavljuje da ga je istog dana oko 05,00 sati na parking prostoru ispred diskoteke S-Club u Ugljari napalo više nepoznatih osoba pri čemu je uspio pobjeći u svoje vozilo i krenuti bježati sa parkinga da bi u jednom trenutku nepoznata muška osoba podesnim predmetom oštetila stražnji dio njegovog osobnog vozila dok je bilo u pokretu čime je, po izjavi prijavitelja, pričinjena materijalna šteta oko 1000 Eura. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD-a „Oštećenje tuđe stvari“, „Ugrožavanja sigurnosti“ i „Nasilničko ponašanje“ o događaju upoznat dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su izvršili očevid te su s događajem upoznali nadležnog tužitelja.

  Dana 05. kolovoza 2022. godine oko 18,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset trogodišnji P.D. nastanjen u Donjoj Mahali prijavljuje da su istog dana dvadeset šestogodišnjeg I.K. iz Donje Mahale u Orašju u blizini benzinske crpke Hifa napale dvije nepoznate muške osobe te nakon što su ga srušile na pod od istog su oduzeli mobitel Samsung nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Nakon zaprimljene prijave policijski službenici operativnim radom saznali identitet napadača a radi se o dvadeset šestogodišnjem F.B. iz Ugljare i dvadeset šestogodišnjem D.K. iz Donje Mahale koji su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Oduzimanje tuđe pokretnine“ uhićeni i smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba te će nad istima biti provedeno kriminalističko istraživanje. Imenovani I.K. je zatražio liječničku pomoć te mu je nakon ukazane pomoći dežurni liječnik DZ Orašje konstatirao lake tjelesne ozljede. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježeno je devet prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 11,30 sati javni red i mir je narušio trideset četverogodišnji D.H. iz Orašja na način da je prilikom kontrole cestovnog prometa vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 21,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset šestogodišnji Z.O. iz Tolise prijavljuje da njegova majka ima problema s njegovom sestrom četrdeset dvogodišnjom M.I. iz Tolise. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je prilikom postupanja imenovana M.I. narušila JRiM vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika.
  Zbog upornosti u činjenju prekršaja M.I. je uhićena i smještena u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te joj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 03. kolovoza 2022. godine oko 22,37 sati javni red i mir je narušio trideset četverogodišnji M.S. iz Odžaka na način da je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike pri obavljanja službenih radnji. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 04. kolovoza 2022. godine oko 19,00 sati javni red i mir je narušio pedeset dvogodišnji A.S. iz Odžaka na način da je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike pri obavljanja službenih radnji. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 05. kolovoza 2022. godine oko 02,20 sati javni red i mir, naročito drskim ponašanjem, je narušio trideset dvogodišnji E.B. državljanin Švicarske. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 06. kolovoza 2022. godine oko 10,00 sati javni red i mir je narušio dvadeset sedmogodišnji J.B. iz Odžaka na način da putem društvene mreže Facebook odnosno stranice SPOTTED: Odžak-Posavina „NEPOTIZAM U MUP-u Odžak“ širio lažne vijesti. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 06. kolovoza 2022. godine oko 12,00 sati javni red i mir je narušio dvadeset četverogodišnji M.G. iz Novog Sela na način da putem društvene mreže Facebook odnosno stranice SPOTTED: Odžak-Posavina „NEPOTIZAM U MUP-u Odžak“ širio lažne vijesti. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 06. kolovoza 2022. godine oko 12,25 sati policijski službenici PS Orašje su u Orašju na parking prostoru benzinske crpke AGS u prosjačenju zatekli trideset trogodišnju S.A. nastanjena u mjestu Vida, općina Gradačac. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Dana 07. kolovoza 2022. godine oko 00,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u lokalu Corner beer bar koji se nalazi u ulici 102. Odžačke brigade HVO u Odžaku. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te utvrdila da su JRiM sudjelovanjem u tuči narušili dvadeset osmogodišnji A.Š. iz Modriče i malodobni E.S. iz Odžaka. Imenovanom A.Š. je uručen prekršajni nalog dok će protiv malodobnog E.S biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

  PROMET

  Evidentirano je 14 prijava prometnih nezgoda

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 03,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali u ul. S. Radića kod kbr 142. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao E.N. nastanjen u SR Njemačkoj koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom. U nezgodi je na vozilu nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 11,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 30.07.2022 godine oko 12,35 sati na GP Orašje u Orašje i u kojoj su sudjelovali V.A. i M.T. obojica nastanjeni u SR Njemačkoj koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 17,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu na magistralnoj cesti M-14.2. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.Ć. iz Novog Sela koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom. U nezgodi je imenovani zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 04. kolovoza 2022. godine oko 08,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u Brodskoj ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.S.S. nastanjen u SR Njemačkoj koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i N.D. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao radnim strojem-motokultivatorom. U nezgodi je imenovani N.D. zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 04. kolovoza 2022. godine oko 09,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u V. ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.O. iz Tolise i I.V. nastanjen u Beču koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 04. kolovoza 2022. godine oko 14,11 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na obilaznici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.J. i M.P. obojica iz Domaljevca koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 05. kolovoza 2022. godine oko 10,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali F.V. iz Odžaka i F.O. nastanjen u SR Njemačkoj koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 05. kolovoza 2022. godine oko 12,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Potočanima. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali P.Z. nastanjen u SR Njemačkoj i J.T. nastanjena u Slavonskom Brodu koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je imenovana J.T. zadobila tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Odžak te je vozilom hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 05. kolovoza 2022. godine oko 18,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Posavskoj Mahali. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.T. nastanjen u Podnovlju, općina Doboj i R.T.B. nastanjena u Švicarskoj koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 05. kolovoza 2022. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na obilaznici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali O.V. nastanjen u Srbiji i D.L. nastanjen u Županji koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 06. kolovoza 2022. godine oko 19,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Matići-Tolisa. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.O. nastanjen u SR Njemačkoj koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i divljač-srna. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 07. kolovoza 2022. godine oko 03,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru gradskog stadiona. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo D.M. nastanjen u Srbiji. U nezgodi je na vozilu nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.
  Dana 06. kolovoza 2022. godine oko 21,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Boku u Posavskoj ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.M. iz Matića koji je u trenutku nezgode upravljao radnim strojem traktorom i suvozač I.K. iz Matića. U nezgodi je suvozač I.K. zadobio teške tjelesne ozljede, a vozač I.M. je zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na traktoru nastupila materijalna šteta. Imenovani vozač I.M. je zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 07. kolovoza 2022. godine oko 11,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju IX. i VIII. ulice i u kojoj su sudjelovali A.K. iz Domaljevca i I.P. iz Tuzle koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 369 vozila i vozača. Uručili su 145 prekršajnih naloga, 27 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po 4 vozila i 4 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su pet prijava ostalih događaja.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.T. iz Orašja prijavljuje da ima problema s Z.P. iz D. Mahale. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore te je Z.P. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 01. kolovoza 2022. godine oko 19,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Đ.P. iz D. Mahale, uposlenik TC City centra IN u Orašju, prijavljuje da jedan kupac pravi probleme u navedenom trgovačkom centru. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je na mjestu događaja zatekla prijavitelja, R.J. djelatnicu navedenog trgovačkog centra i Đ.M. te je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je Đ.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 02. kolovoza 2022. godine oko 09,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Đ.E. iz D. Mahale prijavljuje da je 01.08.2022 godine oko 16,35 sati njegov susjed M.Ž. bruseći prikolicu u svom dvorištu oštetio njegovo osobno vozilo koje je bilo parkirano u blizini a u dvorištu prijavitelja. Oštećenja su nastala na prednjem dijelu vozila. O događaju je sastavljena službena zabilješka te je prijavitelju izdana potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. kolovoza 2022. godine oko 17,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom S.L. iz Vučilovca, uposlenik poduzeća Dejokop, prijavljuje da prilikom izvođenja radova na području Domaljevca ima određenih probleme. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je na mjestu događaja zatekla prijavitelja i S.K. iz Domaljevca sa kojima je obavila obavijesne razgovore nakon čega je S.K. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 05. kolovoza 2022. godine oko 15,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.Đ iz Domaljevca prijavljuje da je prilikom mimoilaženja na magistralnoj cesti M.14.2 u Tolisi s nepoznatim teretnim vozilom kojim je upravljao nepoznati vozač ispod kotača frknuo kamen koji je oštetio prednje vjetrobransko staklo na njegovom osobnom vozilu. O događaju je sastavljena službena zabilješka te je prijavitelju izdana potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 14 nepoznatih osoba te su izvršili 12 osiguranja javnih okupljanja, 1 pratnju i 1 asistenciju djelatnicima DZ Orašje pri prijevozu psihički oboljele osobe u SKC Tuzla.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 126 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 208 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 36 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti