Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 04.07.-08.07.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirana je jedna prijava počinjenja kaznenog djela.

  Dana 04. srpnja 2022. godine oko 20,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset četverogodišnji N.H.S. iz Orašja prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih tijekom dana otuđila električni romobil marke „Xiaomi“ vrijednosti cca 850 KM koji je njegov malodobni sin ostavio ispred ulaza u gradske bazene u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ te osigurala mjesto događaja do dolaska kriminalističkog istražitelja i tehničara koji su izvršili očevid. Operativnim radom na terenu istražitelj je došao do saznanja da se u vezi s otuđenjem romobila može dovesti malodobnik koji je pronađen kao i romobil. O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Županije Posavske.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 05. srpnja 2021. godine u 08,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u Vidovicama ispred trgovine Kondor na način da se pedeset devetogodišnji D.M. iz Vidovica naročito drsko ponaša vrijeđajući četrdeset sedmogodišnjeg I.M. iz Vidovica. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će protiv imenovanih biti proveden prekršajni postupak u skladu s Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.
  Dana 05. srpnja 2021. godine oko 09,10 sati službenici PU Orašje su u Matićima u ul. Bana Jelačića u prosjačenju zatekli dvadeset šestogodišnju A.B. iz Brčkog kojoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 07. srpnja 2021. godine oko 09,30 sati službenici PS Orašje su u Orašju u VIII ulici u prosjačenju i skitnji zatekli dvadeset šestogodišnju A.B. iz Brčkog kojoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su dvije prijave prometnih nezgoda

  Dana 04. srpnja 2022. godine oko 13,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari u neposrednoj blizini ljekarne Ćavarović. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.M. i M.Z. oboje iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je suvozačica A.Z. iz Orašja zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika Doma zdravlja Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 06. srpnja 2022. godine oko 17,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru TC „City centar IN“. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali nepoznati vozač s nepoznatim vozilom i parkirano osobno vozilo vl. D.Š. državljanina Republike Hrvatske. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su kontrolirali 321 vozila i vozača. Uručili su 82 prekršajnih naloga i 17 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 3 vozila i 1 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježena je jedna prijava ostalih događaja.

  Dana 05. srpnja 2022. godine oko 15,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom J.B. iz Donje Mahale prijavljuje požar u D. Mahali u Vinkovačkoj ulici broj 29A. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja i pripadnici DVD Donja Mahal koji su požar ugasili.

  Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su legitimirali 31 nepoznatu osobu te su izvršili 3 pratnje.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 99 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 7 prijava sigurnosnih događaja te su provedene 4 aktivnost povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti