Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 06.09.-12.09.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 06. rujna 2021. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset jednogodišnja G.Š. iz Grebnica prijavljuje da je u subotu 04. rujna 2021. godine u Orašju izgubila novčanik s neutvrđenim iznosom novca i dokumentima među kojima je bila i kreditna kartica od bankovnog računa s koje je nepoznata osoba podignula 480 KM čime je počinjeno kazneno djelo „Utaja“. O događaju je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji na pronalasku počinitelja navedenog kaznenog djela.

  Dana 12. rujna 2021. godine oko 02,02 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dežurni liječnik DZ Odžak prijavljuje da je zaprimio pacijenta s lakšim povredama glave koje je zadobio u diskoteci „Arena“ u Odžaku. Po navedenoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je utvrdila da je dvadeset devetogodišnjem J.R. iz Doboja lake tjelesne ozljede, po konstataciji dežurnog liječnika, nanio I.S. iz D. Svilaja na način da ga je udario staklenom bocom u glavu. Protiv imenovanog I.S. će biti poduzete mjere i radnje predviđene zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je sedam prijava prometnih nezgoda.
  Dana 06. rujna 2021. godine oko 10,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom R.B. iz D. Mahale prijavljuje da je dana 26. kolovoza 2021. godine oko 17,00 sati upravljajući putničkim motornim vozilom imala prometnu nezgodu koja se dogodila u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahali, a u kojoj osim imenovane sudjelovao i M.E. iz D. Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao biciklom. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su poduzeli mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 08. rujna 2021. godine oko 01,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju, u II ulici, u kružnom toku kod TC-a „City centar IN“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.L. iz Njemačke koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 08. rujna 2021. godine oko 22,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari kod kbr. 178. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao A.S. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom, pri čemu imenovani zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prelaska u teške po konstataciji dežurnog liječnika Županijske bolnice u Orašju dok je na vozilu i obiteljskoj kući nastupila materijalna šteta.

  Dana 08. rujna 2021. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama, a u kojoj su sudjelovali J.V. iz Orašja koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom i M.L. iz Grebnica koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 09. rujna 2021. godine oko 12,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.B. iz Kostrča koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom, pri čemu imenovani zadobio lake tjelesne ozljede po konstataciji dežurnog liječnika Županijske bolnice u Orašju dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 11. rujna 2021. godine oko 02,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II. ulici, a u kojoj su sudjelovali D.K. iz Ugljare i D.Š. iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 12. rujna 2021. godine oko 12,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali u Franjevačkoj ulici kod kbr. 87, a u kojoj su sudjelovali M.O. iz Tolise i I.Ž. iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.
  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 691 vozilo i vozača, uručili su 138 prekršajnih naloga, 17 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 6 vozila i 4 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijava ostalih događaja.

  Dana 06. rujna 2021. godine oko 08,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom M.M. iz Grebnica prijavljuje da je pronašao minsko-eksplozivno sredstvo koje se nalazi na adresi prijavitelja. O prijavi su upoznati djelatnici Civilne zaštite koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 08. rujna 2021. godine oko 15,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom M.Ć. iz Domaljevca prijavljuje da ima problema s B.Ć. također iz Domaljevca. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore te ih upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 11. rujna 2021. godine oko 11,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.M. iz Njemačke prijavljuje oštećenje na svom putničkom motornom vozilu koje je nastalo na lokalnoj cesti prema selu Matići.

  Dana 12. rujna 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu požara u mjestu Dusine u neposrednoj blizini BP AGS. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i djelatnici DVD Orašje i D. Mahala koji su požar ugasili.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 28 nepoznatih osoba, izvršili su 3 pratnje i 6 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 197 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 167 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je skupno 13 prijava događaja i 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti