Pregled sigurnosnih događaja za period 10.01.-13.01.2022. godine

Najčitanije

Tijekom protekla 72 sata na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

KRIMINALITET

Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

Dana 10. siječnja 2022. godine oko 11,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom E.M. iz Odžaka prijavljuje da je tijekom 2021 godine dao 2600 Eura M.J. i M.J. obojica iz Srbca koji su mu obećali ishoditi radnu vizu za Mađarsku ali do dana prijave nije dobio obećanu vizu niti svoj novac nazad. O događaju je upoznat dežurni krim. istražitelj OKP PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 11. siječnja 2022. godine oko 14,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom četrdeset devetogodišnji S.T. iz Odžaka prijavljuje da je u prethodnih nekoliko dana M.M. iz Živinica uputio prijetnje da će napasti na život i tijelo prijavitelja i članova njegove obitelji čime je kod prijavitelja i obitelji izazvao strah i uznemirenje. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“ o događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske dok su službenici OKP PU Odžak poduzeli mjere i radnje predviđene zakonom.

JAVNI RED I MIR

Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

Dana 10. siječnja 2022. godine oko 16,30 sati u Odžaku u službenim prostorijama PU Odžak šezdeset petogodišnji S.L. iz Gornje Dubice je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskog službenika. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

PROMET

Evidentirana je jedna prijava prometne nezgode.

Dana 12. siječnja 2022. godine oko 14,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. 16.M. brigade. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.G. iz Potočana koji je upravljajući putničkim motornim vozilom ostvario kontakt s rasvjetnim stupom. U prometnoj nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

Tijekom protekla 72 sata policijski službenici su kontrolirali 179 vozila i vozača, uručili su 65 prekršajnih naloga i 8 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili po jedno vozilo i vozača.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježene su dvije prijave ostalih događaja.

Dana 10. siječnja 2022. godine oko 23,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.K. iz Orašja prijavljuje kako ima problema sa svojim roditeljima S.K. i M.K. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega su sve troje upozoreni zbog ne primjerenog ponašanja.

Dana 11. siječnja 2022. godine u vremenskom razdoblju od 22,00 do 23,55 sati, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, policijski službenici OKP PU Odžak, a po zahtjevu policijskih službenika PU Doboj, su izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata koje koristi dvadeset petogodišnji A.H. iz Odžaka. Pretragom su pronađeni traženi predmeti dok je imenovani A.H. uhićen.

Tijekom protekla 72 sata policijski službenici su legitimirali 13 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje.

Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 263 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

Izvršili su i 145 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena jednog ugostiteljskog objekta o čemu su sastavili službenu zabilješku kojom su obavijestili Upravu za inspekcijske poslove Županije Posavske.

Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 6 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 6 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

GLASNOGOVORNIK
Zdenko Ćubel

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti