Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 10.01.-16.01.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 10. siječnja 2022. godine oko 11,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom E.M. iz Odžaka prijavljuje da je tijekom 2021. godine dao 2600 Eura M.J. i M.J. obojica iz Srbca koji su mu obećali ishoditi radnu vizu za Mađarsku ali do dana prijave nije dobio obećanu vizu niti svoj novac nazad. O događaju je upoznat dežurni krim. istražitelj OKP PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 11. siječnja 2022. godine oko 14,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom četrdeset devetogodišnji S.T. iz Odžaka prijavljuje da je u prethodnih nekoliko dana M.M. iz Živinica uputio prijetnje da će napasti na život i tijelo prijavitelja i članova njegove obitelji čime je kod prijavitelja i obitelji izazvao strah i uznemirenje. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“ o događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske dok su službenici OKP PU Odžak poduzeli mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 13. siječnja 2022. godine policijski službenici OKP PU Odžak su operativnim radom došli do saznanja da dvadeset četverogodišnji M.G. iz Odžaka posjeduje opojnu drogu. Po dobivenom saznanju, a na temelju naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih objekata kojom prigodom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa zlouporabom opojnih droga. U vezi sa navedenim nadležni tužitelj Županije Posavske je naložio da se imenovani ispita kao osumnjičeni na okolnosti KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

  Dana 15. siječnja 2022. godine oko 10,48 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Krađa“ koju je počinio nepoznati počinitelj na način da je u protekla 24 sata otuđio dva bakrena poklopca i dvije bakrene cijevi s kazana koji se koriste prilikom proizvodnje rakije vlasništvo šezdeset trogodišnjeg I.D. iz Oštre Luke. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog krim istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid te su poduzeli i druge mjere i radnje predviđene zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 10. siječnja 2022. godine oko 16,30 sati u Odžaku u službenim prostorijama PU Odžak šezdeset petogodišnji S.L. iz Gornje Dubice je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskog službenika. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 12. siječnja 2022. godine oko 14,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. 16.M. brigade. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.G. iz Potočana koji je upravljajući putničkim motornim vozilom ostvario kontakt s rasvjetnim stupom. U prometnoj nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. siječnja 2022. godine oko 21,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali u ul. S. Radića kod kbr. 164. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.O. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba. Imenovani je zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 14. siječnja 2022. godine oko 15,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u Brodskoj ulici. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao četrdeset sedmogodišnji S.E. iz Odžaka koji je upravljao mopedom u trenutku nezgode. U prometnoj nezgodi je imenovani zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 476 vozila i vozača, uručili su 132 prekršajna naloga i 40 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 4 vozilo i 5 vozača od kojih su 2 zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je sedam prijava ostalih događaja.

  Dana 10. siječnja 2022. godine oko 23,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.K. iz Orašja prijavljuje kako ima problema sa svojim roditeljima S.K. i M.K. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega su sve troje upozoreni zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 11. siječnja 2022. godine u vremenskom razdoblju od 22,00 do 23,55 sati, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, policijski službenici OKP PU Odžak, a po zahtjevu policijskih službenika PU Doboj, su izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata koje koristi dvadeset petogodišnji A.H. iz Odžaka. Pretragom su pronađeni traženi predmeti dok je imenovani A.H. uhićen.

  Dana 13. siječnja 2022. godine oko 08,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.T. djelatnica DZ Orašje prijavljuje kako ima problema s njom nepoznatom osobom u vezi sa cijepljenjem. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa prijaviteljicom obavila obavijesni razgovor nakon čega su utvrdili da se radi o M.V. iz Tolise sa kojim su također obavili obavijesni razgovor te ga upozorili zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 13. siječnja 2022. godine oko 14,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom djelatnik benzinske crpke AGS Ž.Ž. iz D. Mahale prijavljuje da je pregledom snimke video nadzora utvrdio kako je dana 09.01.2022 godine oko 03.13 sati došlo do oštećenja agregata za napuhavanje guma na spomenutoj benzinskoj crpki. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da je do oštećenja došlo zbog toga što nepoznati vozač nije osigurao vozilo prije napuštanja istog gdje je tom prigodom vozilo ostvarilo kontakt sa spomenutim agregatom. Policijski službenici su operativnim radom pronašli nepoznatog vozača i utvrdili da se radi o D.M. iz Orašja te će u vezi sa navedenim događajem biti poduzete daljnje mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 15. siječnja 2022. godine oko 21,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom E.D. iz Orašja prijavljuje kako ima problema sa svojim sinom M.D. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega su M.D. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 15. siječnja 2021. godine u vremenu od 19,00 do 22,00 sata policijski službenici PS Orašje su pružili asistenciju djelatnicima DZ Orašje pri provođenju psihički bolesne osobe u SKC Tuzla.

  Dana 15. siječnja 2022. godine oko 21,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da se u Orašju ispred ugostiteljskog lokala „Simply“ nalazi ozlijeđena osoba. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da se radi o N.N. iz Orašja koji je vozilom Hitne pomoći prevezen u ŽB Orašje gdje mu je dežurni liječnik konstatirao lake tjelesne ozljede te je imenovani zadržan u bolnici na promatranju.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 27 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 893 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 315 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena jednog ugostiteljskog objekta o čemu su sastavili službenu zabilješku kojom su obavijestili Upravu za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 15 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti