Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 13.09.-19.09.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 13. rujna 2021. godine oko 14,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Krivotvorenje isprave“ koje se dogodilo na GP Šamac na način da je dvadeset petogodišnji A.Š iz Srebrenika na putničko motorno vozilo postavio ne pripadajuću registarsku oznaku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog istražitelja OKP PU Orašje i krim. Tehničara koji su poduzeli mjere i radnje predviđene zakonom te su o događaju upoznali nadležnog tužitelja Županije Posavske.

  Dana 15. rujna 2021. godine policijski službenici PS Orašje su postupili po prijavi dežurnog liječnika DZ Orašje koji je prijavio da je zaprimio pacijenta trideset trogodišnjeg I.B. iz Tolise koji je zadobio lakše ozljede u predjelu glave, a koje mu je prema izjavi imenovanog nanio trideset jednogodišnji J.O. iz Tolise, čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljede“ te će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 17. rujna 2021. godine oko 13,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je devetnaestogodišnji I.M. prijavio da je kod trgovine Maxi u Tolisi izgubio novčanik u kojem se nalazilo oko 250 KM, osobna iskaznica i vozačka dozvola. Istog dana oko 13,00 sati pozvao ga je prijatelj A.M. iz Tolise koji mu je rekao da je pronašao njegov novčanik u kojem su se nalazili osobna iskaznica i vozačka dozvola dok novca nije bilo, čime postoje osnovi sumnje da je nepoznata osoba ili više njih počinila KD „Utaja“ o čemu je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje i nadležni tužitelj Županije Posavske koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.
  Dana 18. rujna 2021. godine oko 23,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset šestogodišnji M.V. iz D. Mahale prijavljuje da je nepoznata osoba u Donjoj Mahali pucala iz vatrenog oružja kojom prigodom je ubila psa, gdje postoje osnovi sumnje da je počinjeno KD „Mučenje ili ubijanje životinja“. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj i krim. Tehničar koji su obavili očevid na mjestu događaja te će poduzeti dalnje mjere i radnje na dokumentiranju događaja.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 13. rujna 2021. godine oko 15,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u Boku u ulici Filipovići broj 17 na način da je pedeset devetogodišnji I.F. iz Boka fizički nasrnuo na pedeset trogodišnjeg M.P. iz Boka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave, gdje je prilikom postupanja policijskih službenika imenovani I.F. vrijeđao i omalovažavao iste te je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen i sproveden u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Isti je potom zatražio liječničku pomoć te je prevezen u ŽB Orašje gdje je nakon što je pregledan od strane dežurnog liječnika upućen na daljnje liječenje u psihijatrijsku kliniku UKC Tuzla gdje je i odvezen vozilom hitne pomoći uz pratnju policijskog službenika.

  Istog dana oko 21,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom sedamdeset petogodišnja L.M. iz Kostrča prijavljuje narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane sedamdeset šestogodišnje M.M. iz Kostrča. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici koji su potvrdili navode prijave te će provesti prekršajni postupak u skladu s Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 15. rujna 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom službenici DVD Odžak prijavljuju da je trideset jednogodišnji N.Dž iz Odžaka dana 11.09.2021 godine prijavio požar u mjestu Gornji Svilaj za koju prijavu je znao da nije istinita čime je imenovani remetio rad državnih tijela, poduzeća, odnosno drugih pravnih osoba koje vrše javne ovlasti ili rad njihovih službenih osoba. Ovakvom protupravnom radnjom N.Dž je narušio javni red i mir te je pozvan u službene prostorije PU Odžak gdje mu je uručen prekršajni nalog.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 15. rujna 2021. godine oko 10,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Orašje. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nezgodi sudjelovao D.D. iz Srebrenice koji je upravljao teretnim motornim vozilom, a koje je vuklo priključno vozilo. U nezgodi je na priključnom vozilu i rampi carinskog terminala je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 15. rujna 2021. godine oko 09,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju V. i VI. ulice, a u kojoj su sudjelovali M.D. iz O. Luke i V.S. iz Hrvatske koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 16. rujna 2021. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu na magistralnoj cesti M-14.2. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali K.G. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom koji je vukao priključno vozilo i S.S. iz Čović Polja koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 687 vozila i vozača, uručili su 136 prekršajnih naloga, 12 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja, te su podnijeli 3 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 2 vozila i 4 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijave ostalih događaja.

  Dana 14. rujna 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.K. iz Domaljevca prijavljuje kako ima problema sa J.O. iz Tolise. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je zbog neprimjerenog ponašanja upozorila J.O.

  Dana 15. rujna 2021. godine oko 12,25 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u Grebnicama na njivama zv. „Rakitovac“. Na mjesto događaja je upućen policijski službenik i djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

  Dana 16. rujna 2021. godine oko 18,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska dvije ručne bombe u blizini mosta na rijeci Savi u Orašju. O prijavi su upoznati djelatnici Civilne zaštite koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 16. rujna 2021. godine oko 19,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska sanduka sa streljivom i ručnim bombama u obiteljskoj kući u Tolisi. O prijavi su upoznati djelatnici Civilne zaštite koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 22 nepoznate osobe, izvršili su 3 pratnje, 1 asistenciju i 7 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 109 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom su zatekli 10 osoba koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji protiv kojih su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
  Izvršili su i 179 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je skupno 14 prijava događaja i 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti