Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 13.2.-19.2.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja pet kaznenih djela.

  Dana 15. veljače 2023. godine oko 08,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom šezdeset osmogodišnji M.N. iz Tolise prijavljuje da je u razdoblju od proteklih mjesec dana nepoznata osoba ili više njih oštetila balkonska vrata na obiteljskoj kući pedeset sedmogodišnjeg Ž.N. iz Tolise. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid te poduzeli druge mjere i radnje u vezi s KD „Teška krađa u pokušaju“. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 16. veljače 2023. godine oko 09,22 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset jednogodišnja Z.D. iz Tolise, uposlenica drogerije DM, prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih od 14.02.2023 godine pa do trenutka prijave iz navedene drogerije otuđila jedan parfem Bugatti vrijednosti 48,95 KM gdje postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krađa“. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je poduzela mjere i radnje u skladu sa Zakonom o čemu je sastavila službenu zabilješku.

  Dana 17. veljače 2023. godine oko 17,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik Doma zdravlja Odžak prijavio da je zaprimio pacijenticu koja je prijavila da ju je u protekle dvije noći silovao njezin suprug dvadeset osmogodišnji B.K. iz Odžaka. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesni razgovor s prijaviteljicom u kojem je ista izjavila da ju je suprug protiv njezine volje držao dva dana u obiteljskoj kući njegovih roditelja u Odžaku te ju je za to vrijeme silovao. O događaju su obaviješteni dežurni istražitelj i tehničar kriminalističke policije koji su na mjestu događaja obavili očevid nakon kojeg je imenovani B.K. uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak. Dana 18.02.2023 godine nadležni tužitelj je B.K. produljio mjeru zadržavanja za još 24 sata. Dana 19.02.2023 godine oko 14,20 sati imenovani B.K. je predan službenicima sudske policije koji su istog odveli u Općinski sud u Orašju.

  Dana 18. veljače 2023. godine oko 14,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset osmogodišnji I.A. iz Ugljare prijavljuje da je u razdoblju od proteklih dvadesetak dana nepoznata osoba ili više njih otuđila 3 metra drveta za ogrjev iz vikendice vlasništvo njegovog oca. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja izvršili očevid te poduzeli druge mjere i radnje u vezi s KD „Krađa“.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 14. veljače 2023. godine oko 03,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.K., uposlenik hotela Vila Aroma u Orašju, prijavljuje da ima problema s ženskom osobom koja lupa po ulaznim vratima hotela. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je utvrdila da se radi o pedesetogodišnjoj V.S. iz Šamca koja je bila u vidno alkoholiziranom stanju te je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićena i smještena u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Zbog narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem imenovanoj je uručen prekršajni nalog.

  PROMET

  Nisu evidentirane prijave prometnih nezgoda.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 854 vozila i vozača. Uručili su 153 prekršajna naloga, 20 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 2 vozila i 6 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 13 prijava ostalih događaja

  Dana 13. veljače 2023. godine oko 09,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.Z. iz Osječka prijavljuje da ima problema sa svojim bratićem I.Z. iz Osječka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama i radnjama sastavila službenu zabilješku.

  Dana 13. veljače 2023. godine oko 13,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.A. iz Novog Sela prijavljuje da ima problema sa svojim ocem A.A. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama i radnjama sastavila službenu zabilješku.

  Dana 13. veljače 2023. godine oko 21,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom A.M. iz Odžaka prijavljuje da mu je putem telefona nepoznata muška osoba uputila prijetnje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama i radnjama sastavila službenu zabilješku.

  Dana 14. veljače 2023. godine oko 08,53 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je iz Doma zdravlja Orašje prijavljeno da je u Kopanicama došlo do pokušaja samoozljeđivanja od strane P.Ž. iz Kopanica. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih krim. istražitelja i tehničara koji su izvršili očevid. O poduzetim mjerama i radnjama policijski službenici su sastavili službenu zabilješku.

  Dana 14. veljače 2023. godine oko 14,40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom P.V. nastanjen u Crkvini, općina Šamac prijavljuje oštećenje teretnog vozila na parkingu poduzeća Yimor d.o.o. u Domaljevcu. Imenovanom je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 15. veljače 2023. godine oko 05,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na pomoćnom objektu-staji u Tolisi. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja i pripadnici PVP Orašje koji su požar ugasili.

  Dana 15. veljače 2023. godine oko 18,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom I.M.B. iz Posavske Mahale prijavljuje svog očuha M.Š. nastanjen u Zenici da dulji niz godina psihički i fizički zlostavlja njezinu majku A.Š. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su o događaju sastavili službenu zabilješku koja će biti upućena nadležnim na postupanje.

  Dana 17. veljače 2023. godine oko 08,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.J. iz Vojskove prijavljuje da ima problema sa svojim susjedom T.K. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama i radnjama sastavila službenu zabilješku.

  Dana 17. veljače 2023. godine oko 19,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom Š.S. iz Odžaka prijavljuje da mu nepoznata osoba baca pirotehnička sredstva u dvorište. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama i radnjama sastavila službenu zabilješku.

  Dana 17. veljače 2023. godine oko 20,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom A.M. iz Odžaka prijavljuje da mu nepoznata osoba baca lupa na ulazna vrata. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama i radnjama sastavila službenu zabilješku.

  Dana 18. veljače 2023. godine oko 10,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.J. iz Novog Sela prijavljuje da je M.M. iz Gornje Dubice isjekao 7-8 metara drva iz šume M.S. koji se nalazi na privremenom radu u Švicarskoj. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama i radnjama sastavila službenu zabilješku.

  Dana 18. veljače 2023. godine oko 18,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom V.O. iz Tolise prijavljuje da ima problema s I.V. iz Tolise. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim te je I.V. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 18. veljače 2023. godine oko 19,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom P.D. iz Posavske Mahale prijavljuje da ima problema sa nevjenčanim suprugom S.E. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim te je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 63 nepoznate osobe te su izvršili 2 pratnje i 4 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 187 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 18 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti