Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 18.07.-24.07.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 20. srpnja 2022. godine oko 14,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset osmogodišnji P.Š. iz Vidovica prijavljuje da mu je pred dvorište obiteljske kuće došao pedeset devetogodišnji D.M. iz Vidovica i da mu upućuje prijetnje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je zatekla imenovane te je utvrdila da je došlo do fizičkog obračuna između navedenih kojima je nakon ukazane liječničke pomoći dežurni liječnik konstatirao lake tjelesna ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD „Laka tjelesna ozljeda“ imenovani su uhićeni i smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istima biti provedena kriminalistička obrada.

  Dana 21. srpnja 2022. godine oko 14,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedeset dvogodišnji A.S. iz Odžaka prijavljuje A.A. iz Novog Sela da mu upućuje prijetnje da će napasti na njegov život i tijelo. O događaju je upoztnat dežurni tužitelj Županije Posavske koji je naložio da se poduzmu mjere i radnje u cilju dokazivanja KD „Ugrožavanje sigurnosti“.

  Dana 21. srpnja 2022. godine oko 16,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedeset šestogodišnji J.Š. iz Novog Sela prijavljuje izvjesnog B. ostali podaci nepoznati, da mu je prije dva mjeseca odvezao viljuškar koji mu je obaćao platiti što nije učinio do dana prijave. Policijski službenici kriminalističke policije PU odžak su započeli istražne radnje zbog sumnje u počinjenje KD „Utaja“.

  Dana 24. srpnja 2022. godine oko 10,00 sati policijski službenici PS orašje su došli do operativnih saznanja da je istog dana oko 03,00 sati na lokalnoj cesti u Ugljari u blizini diskoteke S-Club od strane nepoznatih osoba fizički napadnut dvadesetogodišnji M.K. iz Donje Mahale koji je po konstataciji dežurnog liječnika ŽB Orašje zadobio teške tjelesne ozljede. O događaju je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je operativnim radom došao do saznanja da je mogući počinitelj napada dvadesetogodišnji S.M. iz Gornje Slatine, općina Šamac koji je istog dana, oko 19,15 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Teška tjelesna ozljeda“ uhićen od strane policijskih službenika PS Šamac i predan službenicima PU Orašje koji su ga smjestili u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Dana 25. srpnja 2022 godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Teška tjelesna ozljeda“ uhićen je i devetnaestogodišnji A.K. iz Gornje Slatine, općina Šamac.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 20. srpnja 2022. godine oko 09,10 sati policijski službenici PS Orašje su u Orašju u III ulici u prosjačenju zatekli dvadeset šestogodišnju A.B. iz Brčkog. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Dana 23. srpnja 2022. godine oko 16,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dvadeset trogodišnji J.J. iz Vrbovca prijavljuje da ima problema sa osobama koje se nalaze na mjesnom igralištu u Vrbovcu. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je zatekla više osoba na igralištu i sa kojima je obavila obavijesne razgovore kojom prigodom su utvrdili da je imenovani prošao pokraj njih ali da nije bilo nikakvih kontakata između njih. Prijavom za koju zna da nije istinita imenovani J.J. je narušio javni red i mir te će protiv istog biti proveden prekršajni postupak.

  PROMET

  Evidentirano je osam prijava prometnih nezgoda

  Dana 18. srpnja 2022. godine oko 11,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u III ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.H i A.S. obojica iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je M.H zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika Doma zdravlja Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 20. srpnja 2022. godine oko 11,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. O. Džananovića i u kojoj su sudjelovali L.Š. iz Donjeg Svilaja koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i parkirano osobno vozilo vl. I.B. iz Pruda. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 20. srpnja 2022. godine oko 14,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. S. Grebenarevića i u kojoj su sudjelovali I.B. iz Tuzle koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom i H.M. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 20. srpnja 2022. godine oko 17,50 sati PS OOdžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.B. iz Novog Sela koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i biciklist M.P. iz Novog Sela. U nezgodi je biciklist zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 21. srpnja 2022. godine oko 09,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. 102. odžačke br. HVO na parking prostoru TC Bingo. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.D. iz Odžaka i P.I. iz G. Dubice koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 22. srpnja 2022. godine oko 11,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu u Frankopanskoj ulici kod kbr.2 i u kojoj su sudjelovali V.O. iz Tolise i K.P. iz Domaljevca koje su u trenutku nezgode upravljale osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 23. srpnja 2022. godine oko 14,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Brvnik i u kojoj ima ozlijeđenih osoba. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao J.L. nastanjen u Grazu koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je suvozač u vozilu D-Đ.Ć. iz Domaljevca zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 24. srpnja 2022. godine oko 01,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici Brodska u neposrednoj blizini ugostiteljskog lokala Chicago. U nezgodi su sudjelovali službenici prometne policije s službenim osobnim vozilom i A.L. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom a koji se prethodno nije zaustavio policijskoj ophodnji na kontrolnom punktu. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta a imenovani A.L. je zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Odžak do istrežnjenja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 562 vozila i vozača. Uručili su 143 prekršajna naloga, 23 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 2 vozila i 3 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 11 prijava ostalih događaja.

  Dana 18. srpnja 2022. godine oko 16,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Oštroj Luci u ulici Gajevi gdje na njivi gori nisko raslinje i šiblje. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja i pripadnici DVD Tolisa koji su požar ugasili.

  Dana 18. srpnja 2022. godine oko 18,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.P. iz Jenjića prijavljuje kako ima problema sa D.J. iz Jenjića. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te su imenovani upozoreni zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 18. srpnja 2022. godine oko 19,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Z.I. iz Orašja prijavljuje kako ima problema sa N.B. iz Orašja. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te su imenovani upozoreni zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 19. srpnja 2022. godine oko 19,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Kostrču na lokalitetu Crnci gdje na njivi gori nisko raslinje. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja i pripadnici DVD Tolisa koji su požar ugasili.

  Dana 19. srpnja 2022. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska minsko-eksplozivnog sredstva u Grebnicama. O događaju su obaviješteni službenici Civilne zaštite koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 20. srpnja 2022. godine oko 09,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na osobnom vozilu u Orašju u III ulici. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja i pripadnici DVD Orašje koji su požar ugasili.

  Dana 20. srpnja 2022. godine oko 20,47 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.P. iz Matića prijavljuje kako ima problema sa I.P. iz Matića. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te su imenovani upozoreni zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 22. srpnja 2022. godine oko 16,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Donjoj Mahali na lokalitetu Kućišta gdje na njivi gori nisko raslinje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja i pripadnici DVD Orašje koji su požar ugasili.

  Dana 23. srpnja 2022. godine oko 14,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Orašju na deponiji smeća gdje gori otpadni materijal. Na mjesto događaja su upućeni pripadnici DVD Orašje, DVD Vidovice, DVD Matići, DVD Donja Mahala i DVD Šamac koji su požar lokalizirali.

  Dana 23. srpnja 2022. godine oko 17,25 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu vike i galame u obiteljskoj kući B.P. u Domaljevcu u ul. Kralja Tomislava. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je zatekla imenovanog B.P. i D.G. iz Lopara sa kojima je obavila obavijesne razgovore nakon čega su upozoreni zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 24. srpnja 2022. godine oko 14,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom S.K. nastanjen u Republici Srbiji prijavljuje kako ima problema sa N.B. iz Oštre Luke. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je s navedenim obavila obavijesne razgovore nakon čega je imenovani N.B. upozoren zbog ne primjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 26 nepoznatih osoba te su izvršili 4 pratnje i 6 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 8 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 196 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 25 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 11 aktivnost povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti