Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 21.03.-27.03.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 22. ožujka 2022. godine oko 11,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset dvogodišnji Z.K. iz O. Luke prijavljuje Đ.P. iz O. Luke da je počinio KD „Prikrivanje“. O prijavi je upoznat dežurni istražitelj krim. policije koji će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 22. ožujka 2022. godine oko 11,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom S.J. iz Modriče uposlenik vodoprivrednog poduzeća VP Posavina prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih u posljednjih 5-7 dana otuđila znakove koji obilježavaju kilomretre na savskom nasipu od mjesta Zorice do lateralnog kanala u D. Svilaju. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj i krim. tehničar koji su potvrdili navode prijave i na mjestu događaja izvršili očevid kojom prilikom su utvrdili da je nepoznata osoba ili više njih uporabom podesnog alata odrezala 13 stupova i zajedno sa znakovima iste otuđila.

  Dana 23. ožujka 2022. godine oko 08,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom J.P. iz Pos. Mahale, uposlenik Uprave za šumarstvo Županije Posavske, prijavljuje da je redovitim obilaskom na lokalitetu Bogaz u D. Svilaju uočio da je nepoznata osoba ili više njih izvršila sječu 25-30 metara drveta, uglavnom jasena i brijesta, i odvezla u nepoznatom pravcu. Zbog postaojanja osnova sumnje da je počinjeno KD Šumska krađa o događaju je upoznat dežurni istražitelj koji će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je deset prijava prometnih nezgoda.

  Dana 21. ožujka 2022. godine oko 08,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju VI i VII ulice i u kojoj su sudjelovali Z.K. iz Donje Mahale i M.J. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 21. ožujka 2022. godine oko 07,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.B. iz Pruda i M.U. iz Novog Sela. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 22. ožujka 2022. godine oko 07,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 14. ulici i u kojoj su sudjelovali P.Dž. iz Tuzle i T.M. iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 22. ožujka 2022. godine oko 15,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Ugljari. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.M. iz Tolise. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 23. ožujka 2022. godine oko 13,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti Orašje-Šamac i u kojoj su sudjelovali M.K. iz O. Luke i I.Dž. iz D. Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24. ožujka 2022. godine oko 09,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju 2. i 30. ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali E.K. iz Orašja i I.M. iz Kostrča. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 24. ožujka 2022. godine oko 11,07 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na regionalnoj cesti Odžak-Svilaj i u kojoj su sudjelovali S.T. i Š.Ć. obojica iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 24. ožujka 2022. godine oko 12,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 3. ulici i u kojoj su sudjelovale A.M. iz Orašja i Dž.H. iz Tuzle koje su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. ožujka 2022. godine oko 10,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 12. ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. D.D. iz O. Luke. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 25. ožujka 2022. godine oko 19,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali u ul. S. Radića kod kbr 128 i u kojoj su sudjelovale M.B. iz D. Mahale i A.B. iz Orašja koje su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 701 vozilo i vozača. Uručili su 181 prekršajni nalog, 25 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnije jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 4 vozila i 3 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je jedanaest prijava ostalih događaja.

  Dana 21. ožujka 2022. godine oko 16,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu požara u poslovnom prostoru koji se nalazi u sklopu stambenog naselja Hanke u Odžaku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja i djelatnici DVD Odžak koji su požar ugasili. O događaju su upoznati dežutni istražitelj krim policije, vještak za požare i nadležni tužitelj Županije Posavske koji će izvršiti očevid mjesta događaja narednog dana.

  Dana 22. ožujka 2022. godine oko 12,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u Grebnicama u ul. Posavskih branitelja gdje u neposrednoj blizini obiteljskih kuća gori nisko raslinje i trava. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici i djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

  Dana 23. ožujka 2022. godine oko 11,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom P.V. iz D. Mahale prijavljuje kako ima problema sa susjedom P.V. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s navedenim te je imenovanu P.V. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 23. ožujka 2022. godine oko 15,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Kostrču na njivi iza kbr 169. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici i djelatnici DVD D. Mahala koji su požar ugasili.

  Dana 24. ožujka 2022. godine oko 11,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom zaštitar u TC Bingo u Orašju prijavljuje kako ima problema sa N.Š. iz Brčkog Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s navedenim te je imenovanog N.Š. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 24. ožujka 2022. godine oko 12,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Z.K. iz Orašja prijavljuje kako ima problema sa M.N. iz Orašja Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s navedenim te je imenovanog M.N. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 24. ožujka 2022. godine oko 15,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u blizini lovačke kuće u Ugljari. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici i djelatnici DVD Orašje koji su požar ugasili.

  Dana 24. ožujka 2022. godine oko 16,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u D. Mahali na njivama zv. „Stanovi“. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici i djelatnici DVD D. Mahala koji su požar ugasili.

  Dana 25. ožujka 2022. godine oko 19,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom C.J. iz Lepnice prijavljuje kako ima problema sa susjedom I.P. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s navedenim te je imenovanog I.P. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 27. ožujka 2022. godine oko 08,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u blizini TC Bingo u Orašju. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici i djelatnici DVD Orašje koji su požar ugasili.

  Dana 27. ožujka 2022. godine oko 20,45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u Grebnicama na lokalitetu Bare. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici i djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 40 nepoznatih osoba, izvršili su 7 osiguranja javnih okupljanja i 1 pratnju.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 9 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 156 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekta.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljene su 24 prijave sigurnosnih događaja te je provedeno 10 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel


  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti