Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 25.03.-31.03.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 26. ožujka 2024. godine oko 19,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.M. iz Matića prijavio požar u blizini vikendice koja se nalazi na lokalitetu „Brekinje“ u Matićima. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i vatrogasci PVP Orašje koji su požar ugasili. O događaju je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji je će tijekom idućeg dana izvršiti očevid zajedno s protupožarnim vještakom. Dana 27.03.2024. godine dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar su, zajedno s protupožarnim vještakom, na mjestu događaja izvršili očevid, nakon kojeg je utvrđeno da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“.

  Dana 28. ožujka 2024. godine oko 20,30 sati I.Š. rođen 1976. godine, nastanjen u Donjem Svilaju je, prilikom poduzimanja službenih radnji od strane policijskih službenika PS Odžak na graničnom prijelazu Svilaj prema M.I. rođena 1985. Godine, nastanjena u SR Njemačkoj, aktivno sprječavao policijske službenike u obavljanju službenih radnji. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Sprečavanja službene osobe u obavljanju službene radnje“ imenovani je uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba te je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje.

  Dana 29. ožujka 2024. godine oko 03,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik ŽB Orašje prijavio da u bolnicu pristupila osoba sa ozljedama zadobivenim u tuči. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je D.M. rođen 2000. godine, nastanjen u Orašju fizički napadnut u ugostiteljskom lokalu „Sloga“ u Tolisi od strane L.O. rođen 2000. godine, nastanjen u Tolisi pri čemu je D.M. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje čime postoje osnovi sumnje da je L.O. počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“.

  Dana 31. ožujka 2024. godine oko 05,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Orašje prijavio da je u navedenu ustanovu pristupila osoba sa ozljedama zadobivenim u prometnoj nezgodi. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je J.Đ. rođen 1986. godine, nastanjen u Domaljevcu zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prelaska u teške konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje. Imenovani je ozljede zadobio na način da je dok se kretao pješice u neposrednoj blizini diskoteke „S-Club“ istog udarilo osobno vozilo kojim je upravljao G.Ć. rođen 2004. Godine, nastanjen u Domaljevcu nakon čega se isti udaljio s mjesta događaja čime postoje osnovi sumnje da je počinio KD „Ne ukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“. O događaju su obaviješteni dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 25. ožujka 2024. godine oko 09,30 sati A.K. rođen 1980. godine, nastanjen u mjestu Modrički Lug, općina Vukosavlje je prilikom poduzimanja službenih radnji od strane policijskih službenika u Odžaku narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem zbog čega mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 28. ožujka 2024. godine oko 20,30 sati M.I. rođena 1985. godine, nastanjen u SR Njemačkoj je prilikom poduzimanja službenih radnji od strane policijskih službenika u Donjem Svilaju na graničnom prijelazu narušila javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika zbog čega joj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 29. ožujka 2024. godine oko 03,30 sati I.O. rođen 1993. godine, nastanjen u Tolisi je narušio javni red i mir neprijavljivanjem narušavanja JRiM fizičkim razračunavanjem koje se dogodilo u ugostiteljskom lokalu „Sloga“ u Tolisi istog dana oko 03,30 sati, a kojeg je imenovani vlasnik te će protiv I.O. biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 31. ožujka 2024. godine oko 19,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno narušavanje JRiM na benzinskoj crpki Rox u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su javni red i mir drskim ponašanjem i tučom narušili M.G. rođen 1966. godine, nastanjen u Orašju i E.P. rođen 1989. godine, nastanjen u Orašju. Protiv imenovanih će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 25. ožujka 2024. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 09,25 sati u Orašju u 3. ulici i u kojoj su sudjelovali N.Z. i N.V. obojica iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 25. ožujka 2024. godine oko 17,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Potočanima. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao M.Đ. iz Dugih Njiva koji je u trenutku nezgode upravljao mopedom. U nezgodi je imenovani zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Odžak.

  Dana 27. ožujka 2024. godine oko 12,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u VI ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao J.M. nastanjen u mjestu Gornja Slatina koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 28. ožujka 2024. godine oko 15,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na graničnom prijelazu Šamac. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao B.S. nastanjen u mjestu Obudovac koji je upravljajući teretnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim priključnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 491 vozilo i vozača. Uručili su 179 prekršajnih naloga, 30 obavijesti o počinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po 5 vozila i vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 12 prijava ostalih događaja

  Dana 25. ožujka 2024. godine oko 08,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je K.J. prijavila nesuglasice sa svojim susjedom P.J. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 25. ožujka 2025. godine oko 08,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je S.J. iz Jenjića prijavio da je na njivi zv. „Veprica“ u Jenjiću prilikom obrade zemljišta pronašao neeksplodirano ubojito sredstvo kao i ručnu granatu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku te su o događaju obaviješteni djelatnici Civilne zaštite Županije Posavske.

  Dana 25. ožujka 2024. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.Dž. iz Donje Mahale prijavio svoju snahu A.Dž., koja je psihički oboljela osoba, da pravi probleme. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave nakon čega je imenovanoj pružena liječnička pomoć u DZ Orašje odakle je, uz pratnju policijskog službenika, upućena na liječenje u SKC Tuzla. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službena zabilješka.

  Dana 26. ožujka 2024. godine oko 07,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se na području Donjeg Svilaja nalazi skupina migranta. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je u Donjem Svilaju u blizini mjesne crkve zatekla ukupno 4 migranata, od kojih su 2 državljana Maroka i 2 državljana Alžira, koji su, po uputama inspektora za strance Ureda za strance u Orašju, upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 27. ožujka 2024. godine oko 19,49 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je R.U. iz Oštre Luke prijavila nesuglasice sa S.Ć. iz Oštre Luke. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je S.Ć. upozoren zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 28. ožujka 2024. godine oko 11,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se na području Donjeg Svilaja nalazi skupina migranta. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je, po uputama inspektora za strance Ureda za strance u Orašju, uputila zatečene migrante u prihvatilište za migrante u Sarajevo. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 29. ožujka 2024. godine oko 11,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.Dž. iz Orašja prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu koje se dogodilo na magistralnoj cesti M 1.8. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 29. ožujka 2024. godine oko 16,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je Z.L. iz Odžaka prijavio nesuglasice sa I.J. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je I.J. upozorena zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 29. ožujka 2024. godine oko 19,00 sati policijski službenici PS Odžak su poduzimali službene radnje u vezi s prijavom malodobnika. O postupanju je sastavljanja službena zabilješka.

  Dana 30. ožujka 2024. godine oko 13,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.K. iz Ugljare prijavio požar u šumi zvanoj Poloji. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i vatrogasci PVP Orašje koji su požar ugasili.

  Dana 30. ožujka 2024. godine oko 16,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.J. iz Tuzle prijavila oštećenje stakla na zadnjim desnim vratima na osobnom vozilu koje se nalazilo parkirano u Odžaku u ulici R. Porobića. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Odžak koji su fotografirali oštećenja te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 31. ožujka 2024. godine oko 07,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je došlo do verbalnog sukoba između M.M. i Z.Ć. obojica iz Domaljevca. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih su obojica upozoreni zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 5 nepoznatih osoba te su izvršili 1 pratnju i 10 osiguranja javnih okupljanja, zajedničku službu s policijskim službenicima GP BiH kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljene su 24 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti