Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 9.1.-15.1.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirana je jedna prijava počinjenja kaznenog djela.

  Dana 12. siječnja 2023. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom tridesetogodišnji M.Dž. iz Boka prijavljuje da mu je tijekom noći oštetila 12 plastenika. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je osigurala mjesto događaja do dolaska krim. istražitelja i tehničara koji su izvršili očevid i utvrdili da je nepoznata osoba pogodnim predmetom oštetila najlon na plastenicima čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 20000 KM po izjavi oštećenog. Policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji na pronalasku počinitelja.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 14. siječnja 2023. godine oko 00,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno pucanje u Odžaku ulici 102. odžačke HVO brigade u neposrednoj blizini gradskog stadiona. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je utvrdila da je na parkingu ispred ugostiteljskog lokala Millenium dvadeset osmogodišnji J.B. iz Jošave ispaljivao pirotehnička sredstava u vrijeme kada je uporaba zabranjena Zakonom o eksplozivnim tvarima Županije Posavske. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je sedam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 09. siječnja 2023. godine oko 09,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Osječku. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovalo C.B. iz Pisara, općina Šamac koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 11. siječnja 2023. godine oko 18,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom M.P. iz Domaljevca prijavljuje prometnu nezgodu koja se dogodila u Domaljevcu u ulici J.J. Štrosmajera gdje je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom oštetio ogradu vlasništvo M.P.. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave te su operativnim radom utvrdili da se nezgoda dogodila 10.01.2023 godine oko 01,00 sati i da je u istoj nezgodi sudjelovalo R.L. iz Bazika koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 12. siječnja 2023. godine oko 00,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala M.Ć. iz Oštre Luke koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 12. siječnja 2023. godine oko 22,34 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića kod benzinske crpke Lešić. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je R.P. iz Odžaka upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s lisicom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. siječnja 2023. godine oko 10,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama i u kojoj su sudjelovali M.A. i D.M. obojica iz Domaljevca koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 14. siječnja 2023. godine oko 14,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II. i XXXVI. ulice i u kojoj su sudjelovali F.V. iz Orašja i F.T. iz Županje koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 15. siječnja 2023. godine oko 00,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari na parking prostoru diskoteke S-Club. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom koje koristi D.B. iz Zorica. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba. Operativnim radom službenici OPP PU Orašje su utvrdili da je NN vozač A.P. iz Orašja koji je upravljao osobnim vozilom.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 362 vozila i vozača. Uručili su 108 prekršajnih naloga, 9 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 4 vozila i 2 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je pet prijava ostalih događaja

  Dana 08. siječnja 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.P. iz Odžaka prijavio nestanak njegovog brata dvadeset dvogodišnjeg A.P. koji je u jutarnjim satima otišao od kuće. Dana 09.01.2023 godine nakon što je prošlo 24 sata od nestanka za imenovanim A.P. je raspisana potraga. Dana 10.01.2023 godine u vremenu od 12,00 do 17,30 sati je nastavljena potraga za nestalim. U potrazi su sudjelovali službenici PU Odžak, MUP-a Tuzlanske Županije sa psima tragačima, pripadnici GSS-a iz Srebrenika i veći broj građana-volontera.

  Dana 09. siječnja 2023. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.G. iz Boka prijavljuje da ima problema sa svojim bratićem M.K. iz Tolise. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je M.K. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 08. siječnja 2023. godine službenici PU Odžak su u Odžaku u ulici 102 odžačke brigade HVO zatekli DD koji je kod sebe imao plinski pištolj za koji nije posjedovao odgovarajuće isprave. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 12. siječnja 2023. godine oko 12,47 sati službenici kriminalističke policije PU Odžak u ul. Bosanskoj u Odžaku su pronašli beživotno tijelo nestalog A.P. iz Odžaka. Na mjestu događaja je izvršen očevid pod nadzorom nadležnog tužitelja Županije Posavske. Po završetku očevida tijelo je prevezeno u ŽB Orašje radi obdukcije. Dana 13.01.2023 godine je izvršena obdukcija tijela kojom je utvrđena nasilna smrt.

  Dana 14. siječnja 2023. godine u vremenu od 16,00 do 19,00 sati službenici PS Orašje su, zajedno s lovočuvarem LU Sava iz Orašja, izvršili inspekcijski nadzor nad lovačkim sekcijama u Tolisi, Oštroj Luci, Boku, Matićima i Kostrču kojom prigodom je zbog nepravilnosti od strane lovočuvara oduzeta lovačka puška, 2 metka i oružni list.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 24 nepoznate osobe.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 183 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskog objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 14 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti