Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 4.12.-10.12.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 07. prosinca 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.J. rođen 1959. godine, nastanjen u Posavskoj Mahali prijavio da je nepoznata osoba ili više njih u proteklih nekoliko dana otuđila pentu marke Yamaha koja se nalazila na čamcu koji je privezan na rijeci Savi u blizini motela Nova Lađa u Novom Gradu. Po prijavi su postupili dežurni kriminalističkih istražitelj i tehničar koji zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“ izvršili očevid te je o događaju obaviješten nadležni tužitelj.

  Dana 08. prosinca 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Odžak prijavio da je zaprimio pacijenta kojeg je ugrizao pas. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je na lokalnoj cesti na području mjesta Zorice pas ugrizao J.D. rođen 2004. godine, nastanjen u Vojskovi uslijed čega je imenovani zadobio ozljede. Daljnjim radom patrolna ophodnja je utvrdila da je vlasnik psa M.M. rođen 1942. godine, nastanjen u Zoricama te je o događaju obaviješten načelnik Odjela kriminalističke policije PU Odžak kao i nadležni tužitelj koji je usmeno naložio postupanje u vezi s počinjenjem KD „Nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja“.

  Dana 08. prosinca 2023. godine oko 18,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.D. rođen 1997. godine, nastanjena u Tolisi prijavio da ga je fizičji napala njemu poznata osoba. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je imenovanog M.D. u Orašju u XIV ulci fizički napao M.B. rođen 1983. godine, nastanjen u Ugljari, te mu tom prigodom nanio ozljede za koje je dežurni liječnik utvrdio da se radi o lakim sa mogućnošću prelaska u teške čime postoji osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“.

  Dana 11. prosinca 2023. godine oko 01,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.F. rođena 1971. godine, nastanjen u Donjoj Mahali prijavila da je nepoznata osoba ili više njih provalila u njezinu obiteljsku kuću. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 04. prosinca 2023. godine oko 12,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je L.M. rođena 1946. godine, nastanjena u Kostrču prijavila da je vrijeđa i uznemirava M.M. rođena 1945. godine, nastanjen u Kostrču. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je M.M. narušila javni red i mir naročito drskim ponašanjem. Imenovanoj M.M je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 07. prosinca 2023. godine oko 22,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.K. rođena 1984. godine, nastanjena u Domaljevcu prijavila narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom lokalu Hlad u Tolisi. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su JRiM naročito drskim ponašanjem narušili P.D. rođen 1987. godine, nastanjen u Matićima i Z.D. rođen 1980 godine, nastanjen u Matićima. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 10. prosinca 2023. godine oko 03,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno narušavanja javnog reda i mira u Ugljari ispred diskoteke S-Club. Po prijavi su postupili voditelj smjene u PS Orašje i patrolne ophodnje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je došlo do fizičkog sukoba između K.J rođena 1988. godine, nastanjena u Županji, M.P. rođena 1986. godine, nastanjen u mjestu Gradišpte, RH i M.Đ. rođena 2000 godine, nastanjen u Županji. Imenovanim su zbog narušavanja JRiM sudjelovanjem u tuči uručeni prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je osam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 04. prosinca 2023. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila dana 02.12.2023 godine oko 12,00 sati u Kostrču i u kojoj su sudjelovali E.Ž. i D.K. obojica iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. prosinca 2023. godine oko 09,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju V i VIII ulice. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.R. iz Orašja i S.S. iz Domaljevca koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 06. prosinca 2023. godine oko 10,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao A.H. iz Novog Travnika koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s ogradom vlasništvo O.D. iz Odžaka. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 06. prosinca 2023. godine oko 10,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila dana 02.12.2023 godine oko 16,00 sati u Donjoj Mahali i u kojoj su sudjelovali B.P. iz Donje Mahale i M.D. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 08. prosinca 2023. godine oko 16,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali na magistralnoj cesti M 14.2. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.Č. iz Bazika i Z.K. iz Oštre Luke koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je Z.K. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 09. prosinca 2023. godine oko 05,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.P. iz Jenjića koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 09. prosinca 2023. godine oko 19,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Orašje prijavio da je zaprimio pacijenta sa ozljedama koje je zadobio u prometnoj nezgodi. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da se nezgoda dogodila u Kostrču na lokalnoj cesti u kojoj je sudjelovala N.Z. iz Ugljare koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je imenovana zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje te je nastupila materijalna šteta.

  Dana 10. prosinca 2023. godine oko 16,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 09.12.2023 godine u Orašju na parking prostoru TC City cenatr IN. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilo koji je ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo I.H.H. nastanjen u mjestu G. Rahić, općina Brčko U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 395 vozila i vozača. Uručili su 94 prekršajna naloga, 14 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 3 vozila i 4 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 15 prijava ostalih događaja.

  Dana 04. prosinca 2023. godine oko 08,01 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između Lj.S. iz Novog Grada i A.Č. iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je A.Č. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 04. prosinca 2023. godine oko 10,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između R.B. iz Odžaka i I.Č. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je I.Č. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 04. prosinca 2023. godine oko 10,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je R.K. iz Oštre Luke prijavila da je u dvorištu obiteljske kuće u Oštroj Luci zatekla beživotno tijelo svoga supruga M.K. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara kao i dežurnog liječnika-mrtvozornika DZ Orašje koji su izvršili očevid nakon kojeg je tijelo prevezeno u ŽB Orašje gdje će biti izvršena obdukcija po nalogu nadležnog tužitelja. Dana 05.12.2023 godine u vremenu od 18,00 do 19,30 sati vještak sudske medicine-patolog je uz nazočnost dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara izvršio obdukciju tijela preminulog M.K. nakon čega je tijelo predano obitelji radi ukopa.

  Dana 04. prosinca 2023. godine oko 14,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.S.K. iz Odžaka prijavila svog supruga D.K. da je tijekom noći 03/04.12.2023 godine iz obiteljske kuće odnio veću količinu stvari. O prijavi je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji će poduzeti mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 04. prosinca 2023. godine oko 18,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je E.H. iz Orašja prijavio da ima problema sa svojom suprugom I.H. iz Orašja koja je psihički oboljela osoba. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovanu odvezla u ŽB Orašje gdje je zadržana na daljnjem liječenju te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 05. prosinca 2023. godine oko 12,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dežurna liječnica DZ Modriča prijavila da je zaprimila pacijenta S.Š. iz Modriče koji je zadobio ozljede tijekom rada u poduzeću „Metal profit“ u Odžaku. O događaju su upoznati voditelj smjene u PS Odžak i dežurni istražitelj kriminalističke policije koji će poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 05. prosinca 2023. godine oko 14,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između Z.S i K.J. oboje iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je K.J. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 08. prosinca 2023. godine oko 08,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je T.G. iz Vrbovca prijavio nomađenje u blizini mjesta Točak, općina Odžak. O prijavi je upoznat zamjenik zapovjednika PS Odžak kao i nadležna inspekcijska službe Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Dana 08. prosinca 2023. godine oko 14,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.T. iz Potočana prijavio nestanak zastave hrvatskog naroda u BiH sa jarbola koji se nalazi u Potočanima u sklopu spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 08. prosinca 2023. godine oko 16,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je S.K. iz Orašja prijavio da ga uznemirava K.J. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je K.J. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 08. prosinca 2023. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je u Orašju u VII ulici osoba pala s bicikla. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Orašje koji su utvrdili da je Z.M. iz Kostrča gurajući bicikl pored sebe zapleo se i pao na pločnik uslijed čega je zadobiuo lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje. O postupanju je sastavljena službenu zabilješku.

  Dana 09. prosinca 2023. godine oko 15,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.S. iz Gornjeg Svilaja prijavio da je u Gornjem Svilaju u obiteljskoj kući zatekao beživotno tijelo L.S. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Odžak koji je pregledom tijela L.S utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 09. prosinca 2023. godine oko 22,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni policijski službenik PS Gradačac prijavio da je u Dom zdravlja Gradačac zaprimljen J.O. iz Gradačca koji je zadobio tjelesne ozljede istog dana za vrijeme dok je izvodio radove na izgradnji stambene u Odžaku. O događaju je obaviješten dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 10. prosinca 2023. godine u vremenu od 08,00 do 09,00 sati policijski službenici PS Orašje su, zajedno s lovočuvarem LU Sava I.F., izvršili kontrolu naoružanja i oružnih listova lovaca lovne sekcije u Ugljari.

  Dana 10. prosinca 2023. godine oko 19,00 sati policijski službenici prometne policije PU Odžak su u Donjem Svilaju zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao M.R. rođen 1977. godine, nastanjen u Novom Travniku i u kojem su se nalazili 4 osobe državljani Afganistana i Turske i 3 djece starosti 4-5 godina. Kod jednog državljanina Turske je pronađeno 15 turskih putovnica. O događaju su obaviješteni dežurni kriminalistički istražitelj i inspektor za strance dok su migranti upućeni prihvatilište za migrante u Sarajevo te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 28 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 5 osiguranja javnih okupljanja kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 30 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti