Više

  Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić sa ministrima, u Vladi Županije Posavske u Orašju

  Najčitanije

  ORAŠJE – Visoko izaslanstvo Vlade Federacije BiH predvođeno premijerom Fadilom Novalićem danas (24.07) posjetilo je Županiju Posavsku u sklopu koje su održali radni sastanak u Vladi Županije Posavske u Orašju. Prijem i sastanak je organizirao predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić. Stanje nakon poplava, obnova poljoprivrednih, vodoprivrednih, stambenih i gospodarskih objekata, pitanje poticaja za poljoprivrednu proizvodnju, pitanje cestovne infrastrukture i stanje Proračuna Županije Posavske, bile su središnje teme sastanka.
  Uz premijera Novalića u Vladi Županije Posavske u Orašju na sastanku su sudjelovali: Jelka Miličević,  ministrica financija, Šemsudin  Dedić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Mato Jozić, ministar pravde i Pavo Boban, pomoćnik ministar prometa i komunikacija. Uz domaćina sastanka predsjednika Vlade ŽP Klaića i resorne ministre, sastanku su nazočili predstavnici tri posavske općine, zastupnici u Parlamentu FBiH i čelnici stranaka HDZ BiH i KO SDA.

  Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije Posavske i  Fadil Novalić, predsjednik Vlade Federacije BiH na početku sastanka dali su uvodna izlaganja nakon čega su predstavnici općina izvijestili o dostignutom stupnju i tijeku sanacije stambenih i gospodarskih objekata na prostoru Županije Posavske nakon svibanjskih poplava iz 2014.g.

  O rekonstrukciji vodoprivrednih objekata zaštite od poplava na prostoru Županije Posavske, troškovima rada i ugrađenog građevinskog materijala nastali tijekom aktivnosti obrane od poplave visokih voda  rijeka Save i Bosne u svibnju 2014.g., štetama u poljoprivredi nastalih u svibanjskim poplavama, govorio je Sejad Delić, direktor Agencije za vodno područje rijeke Save, dok je Mato Brkić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Županije Posavske predočio problematiku financijskih potpora u poljoprivredi za 2015.g.

  O programu rekonstrukcije cestovne infrastrukture na području Županije Posavske izvijestio je ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Alija Kusura.

  Na kraju sastanka na temu stanja Proračuna Županije Posavske za prvo polugodište 2015.g. govorili su predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i ministrica financija Županije Posavske Nada Ćulap.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti