Više

  Press konferencija CCI Tuzla

  Najčitanije

  ORAŠJE – Centri civilnih inicijativa (CCI)  održali su u Orašju danas (29.07.) press konferenciju na kojoj su prezentirali Izvještaj o monitoringu rada Vlade i Skupštine Županije Posavske za 1.polovinu 2015.godine. Teme iz rada najvišeg zakonodavnog i izvršnog tijela Županije Posavske novinarima su prezentirali ispred CCI Dževad Glinac i Mersad Avdić.

  -Najveća primjedba Centra civilnih inicijativa je usmjerena prema izradi zakona jer je u prvoj polovici 2015.godine Skupština usvojila jedan zakon. Ključni problem Posavske Županije, kao i cijele zemlje, je nezaposlenost i nizak standard (gotovo izjednačen broj zaposlenih i nezaposlenih građana u Županiji Posavskoj), istaknuli su na press konferenciji predstavnici CCI Tuzla.

  -Transparentnost rada Vlade je na zadovoljavajućem nivou. Postoji uređena službena web stranica  na kojoj se najavljuje održavanje sjednica, objavljuju se godišnji izvještaji o radu institucije, u roku od 24 sata dostupna su priopćenja za javnost sa osnovnim podacima sa održane sjednice, dostupni su zapisnici sa održanih sjednica, omogućena je dostupnost dokumenata u elektronskom obliku (narodne novine, zakoni, ustav, …) Novina su sastanci predsjednika Vlade Županije Posavske sa građanima, jedanput tjedno, navodi se u priopćenju za javnost CCI Tuzla.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti