Više

  Press konferencija u Vladi Županije Posavske

  Najčitanije

  Nakon 22. sjednice Vlade Županije Posavske u Orašju, danas je u dvorani za sjednice održana i 5. press konferencija na kojoj se predstavnicima medija obratio predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić. Pojasnio je teme koje su bile na sjednici Vlade i odgovarao na novinarske upite.

  -Osobito izdvajam nekoliko usvojenih odluka vezano za određivanje županijskog Ureda za razvoj i europske integracije kao nositelja aktivnosti za izradu programa javnih investicija Županije Posavske. Pokušat ćemo postići rokove tako da do usvajanja Proračuna za 2020. godinu imamo usvojen Program javnih investicija kao osnovu planiranja projekata i programa, kako onih koji bi imali potporu županijskog proračuna, tako onih za koje bi tražili vanjske izvore financiranja.

  Izdvajam i postignuti dogovor oko Kolektivnog ugovora za djelatnike u policiji. Tim kojeg je Vlada imenovala sa predstavnicima sindikata policijskih službenika imali su pet mjeseci pregovaranja kako bi se došlo do usuglašenog teksta. Ugovorom se uz ostalo povećavaju plaće policijskih službenika.

  Donijeli smo Odluku o pomoći Domovima zdravlja Orašje i Odžak prepoznajući potrebu i probleme koje imaju. Vlada će uskoro izaći s izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti kojim bismo obvezali i osnivače, odnosno općine, da ne samo upravljaju domovima zdravlja nego i sufinanciraju njihovo poslovanje.

  Naglašavam i Uredbu o izmjeni uredbe o Zajedničkoj službi Vlade kojom u biti započinjemo proces rekonstruiranja, kako službi u Vladi, tako ćemo vrlo brzo ići sa prijedlogom prema Skupštini kad je u pitanju izmjena zakona kojim se uređuju nadležnosti pojedinih ministarstava kako bi bili efikasniji u pojedinim sektorima. Izmjenom Uredbe o Zajedničkoj službi smo tako definirali da poslove vođenja arhiva do daljnjeg vodi Zajednička služba, kazao je uz ostalo na press konferenciji predsjednik Vlade Đuro Topić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti